Nevşehir-Gülşehir Kızılırmak Islahı 2. Kısım sözleşmesinin imzalanmasının ardından AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran yaptığı açıklamasında; "Gülşehir Kızılırmak Islahı Kızılırmak Nehri Sol Sahil Sedde projesi kapsamında; İlçemizin Sürdürülebilir Çevre güvenliği için adımlar atıyoruz. 3-4-5 numaralı kısımlarda ve yan derede toplam 4.206 m mesafede kazı ve dolgu ile şev stabilitesini sağlayarak, istifli taş tahkimat dolgusuyla 1 ilçemizi taşkın zararlarından koruyoruz.

Doğal su kaynaklarına duyduğumuz sorumlulukla, Kızılırmak Nehri Islah Projesi ile sadece taşkın zararlarından korumakla kalmayıp, aynı zamanda ekosistem dengesini koruyarak bölge çevresel sürdürülebilirliğine katkı sağlıyoruz.

Bu projenin hayata geçirilmesi konusunda başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sn.İbrahim Yumaklı’ya, hemşehrimiz Bakan yardımcımız Sn. Ebubekir Gizligider’e, Valimiz Sn. Ali Fidan’a, Milletvekillerimiz Süleyman Özgün’e ve Emre Çalışkan’a emeklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz." dedi.