NEVŞEHİR İLÇE VE KÖYLERİ HAKKINDA YAZILAN KİTAPLAR-X

Nevşehir kent belleği açısından ilimiz, ilçe ve köylerimiz hakkında yazılan kitapları tanıtmaya devam ediyoruz.

KAPADOKYA’DAKİ AMERİKALI MİSYONERLERİN BİLİNMEYEN TARİHİ, Wilson Amos, FARNSWORTH,1853/1903; 1853/1903 Yılları arasında Kapadokya bölgesinde görev yapan Amerikalı misyonerler detaylarıyla anlatılmaktadır.Yapı Kredi Yayınları 2018

GÖZBEBEĞİM/KAPADOKYA, Ersin TOKER, Şemsi GÜNER;  Kapadokya’nın tarihi ve turistik değerleri resimlerle anlatılmış. Boyut Yayınları,2005 Baskı

KAPADOKYA/GÖREME, Muammer GÜZELGÖZ; Kapadokya ve özellikle Göreme’nin anlatıldığı bir kitapçık ,Hitit Color,1978 Baskı.

OSMANLI DEVLETİ NAHILINDAN ÜRGÜP NAHIL ÖVME GELEĞİNE, Resul BAĞI; Nahıl Övme, Ürgüp ve yöresinde evlenecek erkeğin uğurunun açılması, toplumda prestijinin yükselmesi için oldukça yaygın bir gelenektir. Nahıl Âdeti, tavuk/baklava dağıtımı ile başlayıp “nahıl övme” ile devam eden süreçteki törenin tamamına verilen addır. Tören esnasında kullanılan süslenmiş (obje olan) ağaç ise nahıldır. Kitapta Osmanlı’dan günümüze bu gelenek anlatılmaktadır. Eğitim Yayınları, 2020 Baskı.

Kapadokya Bölgesi, OMURGALI FOSİL YATAKLARI, Oksan BAŞOĞLU,
Milyarlarca yıldır değişen coğrafya ve bu değişikliğe uyum sağlamaya çalışan yaşamın ve evrimin kanıtı olan fosiller geçmişi günümüze taşımaktadırlar. Yazar kitabında Kapadokya Bölgesinde bulunan fosilleri detaylı olarak incelemektedir. Bilgin Kültür Sanat Yayınları,2016 Baskı.

HACIBEKTAŞ REHBERİ Remzi GÜRSES; Hacıbektaş İlçesi, ve Hacıbektaş-i Veli Türbesi ve çevredeki dini eserler anlatılmaktadır. Sanat Matbaası,1964 Baskı.

Geçmişten Günümüze KOZAKLI, Tuğrul MERT; Kozaklı İlçesi tarihi açıdan anlatılmaktadır. Kozaklı Belediyesi Yayını

Şen Olasın/ÜRGÜP, Ali AKUZUN; Emekli Albay Ali Akuzun tarafından hazırlanan kitapta Ürgüp tarihi ve geleneksel kültürü anlatılmaktadır. Ankamat,2016 Baskı

KÜLTÜREL BOYUTUYLAMUSTAFA PAŞA/SİNASOS; Mustafapaşa Kasabasının tarihi ve kültürel değişimi anlatılıyor. Tüksev Yayınları,2003 Baskı.

KAPADOKYA, Ozan SAĞDIÇ; Kapadokya yöresine ait güzel resimlerden oluşan bir kitap.Kapadokya Turizm Geliştirme ve Tanıtma Derneği, 1994 Baskı.

İki Avratlı Hristo’nun Çocukları Arapsun’lu Vasil, Maria ve İKBAL , Süleyman EKİNCİ; Arapsun(Gülşehir) da yaşamış bir aileyi anlatan roman. Çıngı Yayıncılık,2015 Baskı.

ÜRGÜP SENİ ÇOK SEVİYORUM, Ali AKUZUN; Yazarın anıları ve yaşam öykülerinin yer aldığı bir kitap. Murat Kitabeci,2014 Baskı

KAPADOKYA, Mehmet ÖMÜR; Fotoğraf sanatçısı yazarın özgün fotoğraflarıyla Kapadokya anlatılıyor. 2014 Baskı.