Nevşehir Valisi  Ali Fidan başkanlığında, turizmin dünyaya açılan kapısı Nevşehir ve Kapadokya Bölgemizin ileriye yönelik turizm stratejilerini belirlemek, sahip olduğumuz doğal ve kültürel mirasın tanıtılması ve korunması amacıyla Master Plan toplantısı gerçekleştirildi.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Feralan, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Kapadokya Alan Başkan Yardımcısı Yunus Başar, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Habil Uluer, AHİKA Genel Sekreteri Bekir Varol ve ilgili sektör temsilcileri katıldı.

Vali Fidan, Master planının Nevşehir Kapadokya bölgesinde turizmin anayasası olacağını belirterek, "Master planımız sürdürülebilir ve bölge ile rekabet edilebilir, sektör temsilcilerine para kazandıracak, şehre değer katacak bir çalışma olmalı.

Nevşehir Kapadokya değeri ile turizm potansiyeli bakımından çok zengin bir il. Master planı turizm alanında yapacağınız her türlü yatırımın yol haritası olacak. Burada turizm sektörü temsilcilerinin de fikirleri bizim için çok kıymetli. Çok güzel bir tohum atıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun" dedi.