Nevşehirli Profesyonel turist rehberi, sanat tarihçi, araştırmacı yazar Mustafa Uysun Kapadokya konulu kitaplarına bir yenisini ekledi. Uysun yeni kitabını depremde hayatını kaybedenlere adadı.

Kapadokya Günlükleri isimli kitapta bölgenin jeolojisi, doğası, tarihi ve tarihi eserleri, gelenek-görenekleri, efsaneleri, yeme içme kültürü, el sanatları ve tanınmış kişileri gibi konular kapsamlı olarak ele alınıyor.

Kitabını, 6 Şubat 2023 depreminde Adıyaman’daki İsias Hotel enkazında kaybettiği profesyonel turist rehberi, masa tenisi ulusal hakemi ve antrenörü, müzisyen oğlu Emin Uysun başta olmak üzere yaşamını yitiren diğer rehberlerle Kıbrıslı sporcu kafilesine adayarak onları unutulmaz kılan değerli hemşehrimiz Profesyonel turist rehberi Mustafa Uysun, "Bu kitabı yapmak benim için çok zor ve acı oldu. Yaşadıklarım sonrasında ilk defa bir kitabı bitiremeyeceğimi sandım. Çok acele ettim. Elhamdulillah bitirebildim" dedi.

Uysun, "Kapadokya Günlükleri" isimli kitabını depremde hayatlarını kaybeden turist rehberlerinin ailelerine gönderdi.

Ortahisarlı profesyonel turist rehberi Mustafa Uysun, "Rehberlik eğitim gezisi için gittikleri Adıyaman’daki İsias Otel’de deprem felaketinde can veren, turistlere karşı milletimizin yüzü, gururu, yüksek eğitimli, donanımlı, içlerinde oğlum Emin Uysun'unda bulunduğu 31 profesyonel turist rehberinin anısına adamış olduğum Kapadokya Günlükleri kitabımı vefat eden oğlum adına vefat eden arkadaşları adına imzalayarak rehber ailelerine gönderdim. Evlatlarımızın isminin bu kitap sayesinde unutulmaması benim için çok önemli. Allah vefat eden bütün evlatlarımıza rahmet eylesin. Mekanları Cennet olsun." dedi.

Mustafa Uysun
Kapadokyalı Sanat Tarihçi, Profesyonel Turist Rehberi, Yazar

Sipariş için;
Whats Up : 0532 4359694
SMS : 05324359694
[email protected]
https://www.instagram.com/mustafauysun/
@mustafauysun

Mustafa Uysun kimdir?
1966 yılında Ürgüp’ün Ortahisar beldesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nevşehir’de tamamladı. Ardından öğrenim görmeye başladığı Dicle Üniversitesi İnşaat Bölümü’nü bırakarak Kapadokya’ya döndü. Turizm Bakanlığı’nın turist rehberliği sınavını kazanarak 1990 yılından itibaren lisanslı profesyonel turist rehberliği yapmaya başladı. Hobisi olan fotoğrafçılık sanatına 2001 yılında yeniden başladı ve bu konuda kendini geliştirdi. Başta Kapadokya olmak üzere Türkiye’nin turistik yerlerinde çektiği fotoğraflardan oluşan geniş bir arşive sahiptir. Kasım 2011’de yayınlanan “Kapadokya Kaya Kiliseleri İkonografisi”, bölgede İngilizce dilinde profesyonel turist rehberliğine devam eden Uysun’un ilk kitabıdır.