YAZARINDAN İMZALI KİTAPLAR

Doç. Dr. Faruk GÜÇLÜ

Kitabın yazarının imzaladığı kitapları alıp okumak ve saklamak uzun yıllardır yapılan güzel uygulamalardan birisidir. Kuşkusuz çok okumak gerekir. Yazarından imzalı kitapları okumak daha da zevkli olsa gerek.

Son bir ay içinde yazarından imzalı olarak aldığım kitapları kısaca tanıtmak isterim

Şerif Temurtaş’a  ait Edebiyatta İsyan kitabı Somut Yayınevi tarafından 2023 yılında yayınlanan güzel bir eserdir.42 sayfa olan eseri bir çırpıda okunabilecek özeliktedir.

Salihli’de yaşayan yazar Edebiyat’a ilişkin görüşlerini ve dünyaya bakış açısını kitaba aktarmış.

Şair Abdulkadir Budak’a ait Yazılı Kağıt Yayınları tarafından yayınlanan oldukça hacimli “Ya Şiir Olmasaydı/Kişisel Tarihi” isimli eserde şair Budak, şiire, edebiyata, edebiyat dünyasına bakış açısını tarihe düşen notlarla birlikte anlatıyor. Oldukça akıcı bir dille yazılan kitap mutlaka okunması gereken eserler arasındadır. 

 

Mehmet Çelik’e ait Kibrit Tarlası simli şiir kitabı Ürün Yayınları arasında çıktı. Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi, “Prof” olan şair Çevik, çok güzel şiirleriyle şiir dünyasına yeni bir pencere aralıyor.

Hatice Sönmez Kaya’ya ait Flamingoların Ağıtı isimli öykü kitabı Kanguru Yayınları arasında çıktı. Aslen Kırşehirli olan ama Göre Kasabamızın gelini olan yazar öykü alanında ülkemizin sayılı yazarlarından birisi olma yolunda hızla ilerliyor.

Gelişmiş ülkelerde merkezi hükümetler ve yerel yönetimler kitap ve dergi yayınları konusunda yazarlara büyük katkılar sağlarlar. Ülkemizde ne yazık ki yörenin tarihini anlatan kitapların bile basılmasına katkı sağlanmamasını görmek insanı üzüyor. Hele kağıt fabrikalarını kapatarak yurt dışından pahalı kağıt ithal eder hale gelen ülkemiz açısından kitap okuyan sayısının her geçen gün azalması da ayrı bir sorun olarak gündemdeki yerini koruyor.