Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından siber ile ilgili suçların önlenmesi, en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme amacıyla çeşitli faaliyetler yapılıyor. 

Vatandaşların bilgilendirmesine yönelik internet ortamında nasıl korunacakları ve alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirici SİBERAY broşürleri Yol Kontrol ve Denetleme Noktasında dağıtımı gerçekleştirildi.

SİBERAY PROJESİ NEDİR?

Siber suçlarla mücadele başlatılan bir projedir. Projenin adı ise Siberay. Hedef, farkındalık oluşturarak siber suçları işlenmeden önlemek. Böylece özellikle çocuk ve gençlerin sanal ortamdaki tehlikelerden korunması amaçlanıyor. İnternet ve sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor. Siber ortamda işlenen suçların oranı da yükseliyor. Özellikle, çocuklar ve gençler risk altında. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü; siber suçlarla mücadele için Siberay projesini hayata geçirdi.

İlimizde de Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay'ın kurduğu ve bizzat takip ederek ilgilendiği SİBERAY bürosu bugünlerde çalışmalarında büyük yol kat ederek siber suçlarla mücadelede başarılı çalışmalara imza atıyor.