Kurban Bayramını Nevşehir Kapadokya bölgesinde geçiren vatandaşların dönüş yolunu kullandığı karayollarında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uygulamalar sıkı tutuldu.

Nevşehir– Aksaray karayolu başta olmak üzere, Nevşehir'i çevre illere bağlayan Kayseri, Niğde ve Kırşehir karayollarında hem radar hem de trafik güvenliği uygulaması yapıldı.

Uygulama noktalarına yakın mevkilerde konuşlandırılan radar araçlarıyla denetim yapan polis hız limitini aştığı belirlenen araçları uygulama noktasında durdurdu. Yüzde 20, yüzde 30 ve yüzde 50 hız sınırlarını geçen sürücülere cezai işlem uygulandı.

Öte yandan polis ekipleri bayram dönüşünde olan sürücüler ve araçlarda yolcu olarak bulunan vatandaşlara seyahat ettikleri süre boyunca uymaları gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Emniyet kemeri uygulaması yapan trafik ekipleri kural ihlalinde bulunan sürücü ve yolculara cezai işlem uyguladı. Sürücülere trafik güvenliğinin sağlanması açısından yoğunluğun çok olduğu karayollarında araç kullanımları ve hız kontrolleri hakkında uyarılar yapıldı.
Radara yakalanan sürücülere 3 sınırdan cezai işlem uygulandı

Radar uygulamasında sürücülere hız limitini aşmamaları ve kural ihlalinde bulunmamaları hakkında uyarı yapıldı. Trafik güvenliği ve hızın getirebileceği olumsuzluklar hakkında sürücülere bilgi verilirken, polis ekipleri radar uygulamasında hem büyük araç hem de küçük araçlar üzerinde dikkatli davrandı.

Bayramda da gece gündüz çalıştılar...

Bu vesile ile, Bayram seyran demeden, gece gündüz demeden, hafta içi hafta sonu demeden fedakârca çalışan Güvenlik Güçlerimizin bayramı mübarek olsun. Allah kolaylılar versin...