El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi temelinde, Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Muhafızları Genel Komutanlığı ve bölge komutanlıkları basın servisleri başkanları ile Kazakistan Ulusal Muhafız Akademisi temsilcileri için cumhuriyetçi bir toplantı düzenlendi.

Kazakistan Cumhuriyeti Gazetecilik Fakültesi öğretim üyeleri ile Kazakistan'ın medya ve halkla ilişkiler alanındaki uzmanları toplantıya katılanlara uygulamalı dersler verdi. Üç gün süren kurslar, 26 Mayıs'ta Kazakistan askeri gazeteciliğindeki güncel konuların görüş odağı haline geldiği yuvarlak masa toplantısı ile devam etti. Toplantının moderatörü Kazakistan Gazeteciler Birliği üyesi, askeri gazetecilik gazisi, Rezerv Albay Kuanysh Kozhakhmetov, cumhuriyet toplantısının organizasyonundaki desteğinden dolayı üniversite ve fakülte liderlerine teşekkür etti. Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Muhafızları enformasyon ve yayın dairesi başkanı, "Kalkan" gazetesi ve "Burkit" dergisinin editörü Albay Yerbolat Sultanov, askeri gazeteciliğin Kazakistan vatanseverliğini tanıtmadaki rolüne vurgu yaptı. S.Utebayev, Atyrau Petrol ve Gaz Üniversitesi'nden Gençlik politikası ve Sosyal İşler Rektör Yardımcısı Kanat Auesbay, medyanın maneviyat ve vatanseverlik oluşumundaki yeri ve rolüne değindi, gençlerin manevi, ahlaki ve vatansever eğitimi alanındaki güncel konuları belirledi. El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi UNESCO Gazetecilik ve İletişim Bölümü profesörü Layla Akhmetova, askeri gazeteciler için arşiv materyalleri temelinde vatansever bir bilinç oluşturmanın gerekliliğine vurgu yaptı ve Panfilov bölünmesiyle ilgili yeni veriler sundu. Bölümde doçent olan Alexander Rozhkov, kitle iletişim araçlarındaki geleneksel değerler, profesyonel askeri gazetecilerin eğitimi hakkındaki düşüncelerini sundu. Etkinlik katılımcılarına özel ilgi, Bölüm Kıdemli Öğretim üyesi Arman Kudabay'ın psikolojik operasyonlar ve bilgi savaşları hakkındaki raporundan kaynaklandı.

Etkinlik sonunda Gazetecilik Fakültesi Dekanı Temirgali Kopbayev ve UNESCO Gazetecilik ve İletişim Bölüm Başkanı Nazgul Shyngysova'ya "Kazakistan Cumhuriyeti Kanun ve Düzen Ordusu'nun 30 yılı" madalyasıyla ödüllendirildi. Profesör Laila Akhmetova, doçent Alexander Rozhkov ve kıdemli öğretmen Ayman Kaymuldina'ya "Ulusal Muhafız Hizmetinde Mükemmellik" rozeti verildi. Ayrıca fakülte öğretmenleri, uygulayıcı-uzmanlar Bekzhan Ashirbaev, Izbasar Thunbaev, Almagul Kenzhebekova, Anvar Ushurov vb. Ulusal Muhafızlar Başkomutanı Korgeneral Yerkin Botakanov'un emriyle kendisine bir teşekkür mektubu ve diplomalar verildi. Bu tür buluşmaların sektör gazeteciliğinin gelişimine olumlu etkisi olduğu için gelecekte de güzel etkinliklerin devam edeceğine şüphe yok.

Nazgul Shyngysova

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi

Gazetecilik Fakültesi

UNESCO Gazetecilik ve

İletişim Bölümü Başkanı