Ürgüp'te misafir edilen depemzede kadınların, Kamu, kurum ve kuruluşlarında görev yapan personellerin ve Ürgüplü kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutlayan Başkan Aktürk, günün anısına karanfil takdim etti. 

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sebebiyle deprem bölgelerinden gelen misafir kadınlarımızı, hemşehrilerimizi ve İlçemizdeki muhtelif kurum ve kuruluşlarda çalışan kadınlarımızı ziyaret ederek günlerini tebrik ettik." dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, kadın istihdamının artmasının ekonomik kalkınma ve gelişmede büyük bir öneme sahip olduğuna inandığını belirtip, “İlçemizdeki kadın istihdamının artmasını ve kadınların daha iyi şartlarda çalışmalarını her şeyden fazla önemsiyoruz. Kadınlarımıza sadece 8 Mart’ı değil, her günü en az 8 Mart kadar özel kılmak en büyük amacımız ve temennimizdir. Çünkü geleceği onlar şekillendirecektir. Bizler bu görevleri ve makamları onların yetiştirecekleri çocuklara devir edeceğiz. Kadınlarımız ne kadar güçlenir ise o kadar güçlü bir Türkiye’ye ve geleceğe sahip oluruz. Bu vesileyle başta Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nü kutlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat dilerim. “dedi.