BEN BAŞKAN OLSAM… (3)

Ben Başkan olsam…

22. Şehrimizi ziyarete gelen turistlere hediyelik eşya olarak sunulabilecek ürünler noktasındaki eksikliği, Belediyemiz bünyesindeki oluşturacağımız Hediyelik Eşya Üretim Atölyesi ile giderirdim. “Nevşehir Hatırası” adı altında şehrimize özgü hediyelik eşya üretimi ve satışı yapılacak bu atölyede özellikle engelli kardeşlerimizi istihdam eder, bölgemize özgü değerler barındıran Kayaşehir maketi, bardak, seramik ürünler, magnet, şapka, tişört, şehrimize özgü yöresel kıyafetli bez bebekler ve ahşap ürünler gibi çeşitli hediyelik eşyaları belirlenecek satış noktalarında ve e-ticarette satışa sunardım.

Ben Başkan olsam…

23. Her Mahalleye çok amaçlı (fatura ödeme noktaları..vb) kullanıma uygun tek tip Muhtarlık Konakları yapar, bu sayede mahalle sakinlerinin Muhtarlarının işyerlerinde değil de Muhtarlık Konağında görüşmelerini gerçekleştirebilecekleri mekanlar hazırlardım.

Ben Başkan olsam…

24. Şehrimize has yerel ve doğal ürünlerimizi üreticimizden doğrudan alarak paketleme sistemi ile Türkiye’nin büyük kentlerinde NEV-KOOP satış noktaları açarak satışa sunardım.

Bu satış zincirinde aynı zamanda ev hanımlarımızın yöresel, el işi ve NEV-KOOP markalı hediyelik ürünleri de satar, böylelikle her yıl en az 50 ev hanımımızın ev ekonomisine katkı sağlamasına yardımcı olurdum.

Ben Başkan olsam…

25. Şehrimizde çevre dostu, elektrikli, alçak tabanlı ve en az 80 yolcu taşıyacak kapasitede olacak Belediyemize ait otobüslerin kullanılacağı yaklaşık 13 kilometrelik mesafeye sahip olacak Terminal - Çevre Yolu - Üniversite Otobüs Hattını hayata geçirirdim.

Vatandaşlarımızı, Adnan Menderes Otogarı – Nevşehir/Aksaray çevre yolu – Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı – Zübeyde Hanım Caddesi – Üniversite güzergâhında hizmete girecek otobüsler sayesinde yolcu memnuniyetine odaklı, ekonomik, emniyetli, konforlu bir toplu taşımacılık hizmetine kavuşturmuş olurdum.

Ben Başkan olsam…

26. Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinin, Nevşehir ile ilgili hazırlayacağı uygulamaya yönelik proje, tez ve benzeri çalışmalara burs desteği sağlar, gençlerimizin şehrimiz ile ilgili farkındalıklarını ön plana çıkarırdım.

Ben Başkan olsam…

27. Şehrimizde hafta sonları açılacak çevre illere örnek olacak bir “İkinci El Açık Oto Pazarını” ilimize kazandırırdım

Ben Başkan olsam…

28. Kamp ve karavan turizmi için ideal bir yer olan Kahveci Dağındaki Kent Ormanı alanı içerisinde alan düzenlemesi yaparak, şehrimizde olmayan “Kamp ve Karavan Turizmini” başlatarak, şehrimizi ziyarete gelen turistlere alternatif konaklama imkânı sunmuş olurdum.

Ben Başkan olsam…

29. Emeklilerin eve kapanarak sosyal hayattan izole olmasını engellemek için yaşıtlarıyla bir araya gelip, sohbet edip tavla ve satranç oynayabilecekleri, çaylarını kahvelerini yudumlarken sohbet edip hoşça vakit geçirecekleri Emekli Sosyal Yaşam Evini hayata geçirirdim.

Ben Başkan olsam…

30. Mahalle sakinlerinin cenaze günlerinde hizmet verecek, yemek dağıtımı ve diğer organizasyonların yapılacağı Her Mahalleye Taziye Evi projesini hayata geçirirdim.

Mutfağından mescidine, ihtiyaç duyulacak her şeyi içinde barındıracak Taziye Evinin bahçesinde çocuk parkı ve otopark alanları düzenler, cenaze sahiplerinin taziye kabullerini daha rahat yapabilecekleri bir ortama kavuşturmuş olurdum.

Ben Başkan olsam…

31. Yıllarca gurbette yaşadıktan sonra havasını, suyunu, taşını, toprağını özlediği şehrimizi ziyaret için gelip kalacak yeri, evinde misafir olacağı bir akrabası bulunmayan Nevşehirli hemşerilerimizi şehrimize yakışır bir şekilde ağırlayacağımız, Hamam’ın hemen yan tarafından şu anda otopark alanı olarak kullanılan alana 3 kat üzerine “Belediye Konuk Evi” açar, Onları bir hafta ücretsiz misafir eder, yıllarca görmedikleri şehrimizle hasret gidermelerine vesile olurdum.

Ben Başkan olsam…

32. Belediye Konuk Evi olarak açacağımız binanın en üst katını da “Nevşehir Sofrası” olarak düzenler, burada da sadece Nevşehir tavası, çömlekte kuru fasulye, yaprak sarması, ayva dolması, testi kebabı, aside, sızgıt… gibi şehrimize özgü yöresel lezzetlerimize yer verirdim. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş şehrimize has yöresel yemekleri gün yüzüne çıkarıp öğretilerek yaşatılması için kadınlara yönelik “Yöresel Yemek Kursu” açar, çorbalardan, sulu yemeklere, pilavlardan, tatlı ve şerbetlere kadar olan şehrimize ait bu lezzetleri gelecek nesillere aktarmak için çaba sarf ederdim.

Ben Başkan olsam…

33. Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde Jandarma kavşağından Devlet Hastanesine kadar olan ve şu anda bisiklet yolu olarak yapılan alanın hemen yanındaki 10 metrelik alanı İl Jandarma Komutanlığından alarak sadece ambulansların kullanacağı Ambulans Yolu olarak düzenlerdim.

Ben Başkan olsam…

34. Nevşehir ve ilçelerine ait tarihi ve turistik eser maketlerinin yer alacağı Minyatür Kapadokya Park Projesi ile şehrimizin turizm potansiyeline katkı sağlamaya çalışırdım.

Ben Başkan olsam…

35. Her yıl şehrimizin kurucusu Damat İbrahim Paşa’mızı anma etkinlikleri düzenler, halkımızın özelliklede gençlerimizin hayatı hakkında pek bilgi sahibi olmadığı paşamızı anlatırdım. Mümkünse Paşa’mızın İstanbul Şehzadebaşı'nda bulunan kabrini, doğduğu şehre Nevşehir’e getirilmesi için çalışmalar yürütür, O’na yaraşır bir türbe inşa eder ve Paşa’mızın hayatını anlatan bir film çekilmesini sağlardım.

Devam edecek…