Derinkuyu Ziraat Odası Başkanlığı 25.03.2015 tarihinde yaptığı organizasyonla İlçe merkezi kasaba ve köylerinden yaklaşık olarak 200 e yakın çiftçiyi otobüslerle Konya Tarım fuarına götürdü.

Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz’ın yaptığı açıklamaya göre Nevşehir ilinden yakın illerdeki tarım fuarlarına çiftçi götüren tek oda Derinkuyu Ziraat Odası oldu. Başkan Yılmaz, diğer ilçelerde bu tarz organizasyonlar yapılmadığını açıkladı.

Konya Tarım Fuarında İlçe çiftçileri yeni tarz teknolojik alet ve ekipmanları görerek yetkililerinden bilgiler aldılar. Derinkuyulu çiftçilerimizden bazılarının da çeşitli tarımsal alet ve ekipman aldıkları belirtildi.

Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bereket Tv genel koordinatörü arasında görüşmeler de yapıldı. Yapılan görüşmelerde Ziraat Odası heyeti; TUİK verilerine göre 2014 yılında Konya, Karaman illerinden sonra en fazla fasulye üretimi 3. sırayla Nevşehir de yapıldığından ve TUİK verilerine göre Türkiye ortalaması dekara verim 236 kg iken ilçemizde 356 kg’ı bulduğundan, İlçemiz Derinkuyu da 2014 verilerine göre 40,500 dekar fasulye ekimi yapıldığından ve toplam üretimin 14.428 tonu geçtiğinden ve İlçemizde 2 defa düzenlenen geleneksel fasulye festivalinden söz edilerek; Türkiye genelinde oldukça seyredilen Bereket TV genel Koordinatörü ve Bereket TV ekibi Derinkuyu İlçesine davet edildi. Görüşmede Derinkuyu ilçesi ve kuru fasulyenin tanıtımı hakkında program yapma kararı alındı.

Yapılacak olan Program Derinkuyu’nun ve fasulyemizin tanıtım ve kalitesine yönelik yapılacağında görüş birliğine varıldı. Görüşmede Bereket TV yetkilileri İlçede düzenlenmesi planlanan Kuru Fasulye Festivaline katılarak program yapacaklarını ve fasulye festivalinde çekim yapacakları ve Derinkuyu ilçesinin ve fasulyemizin tanıtımının en iyi şekilde ekranlara yansıtacakları sözünü verdiler.

Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz fuarda çeşitli firma temsilcileri ve kurumlarla da ikili görüşmeler yaptı. Yapılan görüşmelerde, çam fideleri ve çeşitli tohumların alınması ile görüşmelerin sürdürülmesine karar verildi. İlçeye getirilecek tohumların tadilatlına yakında başlanacak olan yeni Ziraat Odası binasında halka arzına başlanacağını belirtti. Başkan Yılmaz ayrıca fuarda yer alan kurum yöneticileri ile görüşmelerinde ilçede üreticileri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla konferanslar düzenlemek istediklerini de sözlerine ekledi.

Haber: Osman Aytekin