Bir dizi ziyaret ve açılış programı için Nevşehir'e gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Belediye Başkanlarıyla biraraya geldi.

Bakan Kurum’un başkanlık ettiği toplantıya Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Başkanlığında Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesi Argos Hotel'de düzenlenen toplantıda Bakan Kurum, belediye başkanlarına "İklim değişikliği ve yeşil kalkınma projelerinizi hazırlayın, var olan projelerinizi geliştirin ve Bakanlığımıza başvurun." çağrısında bulundu.

Bakan Murat Kurum, Nevşehir'de AK Partili Belediye Başkanlarına sıfır emisyon hedefinin 2053’e kadar gerçekleştirileceğini belirterek, Yeşil Kalkınma Devrimi, afet çalışmaları, Sıfır Atık Projesi, doğal alanlar, ekolojik koridorlar ve Millet Bahçeleri projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Belediye çalışmalarının ele alındığı toplantı sonunda Bakan Kurum yaptığı açıklamasında; "Nevşehir'de Milletvekillerimiz Yücel Menekşe, Mustafa Açıkgöz, Valimiz ve Belediye Başkanlarımızla çevre-şehircilik, sokak güzelleştirme, kentsel dönüşüm, millet bahçesi, sıfır atık ve tarihi meydan düzenleme projelerimizi görüştüğümüz bir toplantı gerçekleştirdik." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn Murat Kurum’un başkanlığında; Valimiz, İl Başkanımız, Milletvekilimiz ve Belediye Başkanlarımızla çevre-şehircilik, sokak güzelleştirme, kentsel dönüşüm,millet bahçesi,sıfır atık ve tarihi meydan düzenleme projelerimizi konuştuk" dedi.

Bakan toplantı sonunda Nevşehir protokolü ve belediye başkanları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.