Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından, kent merkezi muhtelif yerlerde trafik güvenliğini tehlikeye atan orta refüjlerdeki bitkiler budandı.

Yürütülen çalışmalar kapsamında Göre yolu Nevşehir Halk Eğitim merkezi kavşağı üzerinde yaya ve sürücülerin görüşlerini engelleyen çalı ve bitkiler budanarak, trafik güvenli hale getirildi. 

FİB Haber Merkezi olarak, orta refüjünde yer alan çeşitli bitki türlerinin sürücülerin görüşlerini kapatarak yaya ve trafik güvenliğini tehlikeye attığı yönündeki haberlerimiz üzerine Nevşehir Belediyesi çalışma yaptı.  Ekipler ayrıca kavşaklarda ve refüjlerde yabani ot temizliği ile bakım çalışmaları gerçekleştirdi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehrin muhtelif mevkiilerindeki refüj, kavşak ve tretuvarlarda bakım ve temizlik yaparak karayolunun daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağladı. Böylece refüjlerde düzensiz olarak büyüyen bitkiler sebebiyle gerçekleşebilecek trafik kazalarının önüne geçildi.

Çalı halde sık bir şekilde bulunan bitkiler budandı, tek bir gövde bırakıldı. Böylece sürücülerin karşıya geçmek isteyen yayaları, yayaların da araçları görmeleri kolaylaştı. Benzer çalışma, kaldırım ve yaya geçitlerine yakın noktalarda da yapılarak trafik güvenliğine yönelik tedbirler alınıyor.

Hassasiyeti ve bu güzel uygulama için Nevşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.