Bugün 20 Temmuz 2020. Anadolu'nun kadim şehri ve Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in il oluşunun 66. yılına özel vefa örneği sergileyen minik hafızlar özel dua ve hatim okudular.

Evrensel Hafızlar Derneği Nevşehir Şubesi'nden yapılan açıklamada;

Nevşehir'de Yetişen Hafızlardan Vefa Örneği...

Şehir olmak ne çok yakıştı sana, Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli'ye yuva olduğun için,
Sadrazam Damat İbrahim Paşa'nın göznuru olduğun için,
Nice Ulemâyı, Hâfız'ı, öncü zanâatkarı yetiştirdiğin için,
Ülkemizin kalkınmasında gösterdiğin çaban, sende doğan, sana yolu düşen herkese bir anne sıcaklığıyla kol kanat gerip refîk olduğun için,
Gelişiminle nice beldeye emsal teşkil etttiğin için, 
Kurtuluş mücadelelerinde, Çanakkale'de, 15 Temmuz'da ve bir çok cephede cansiperâne baş koyup memleketin bekâsını şerefinle, şanınla, cesaretinle ve hakkıyla müdâfaa ettiğin için,
Bağrında dünyaya gözünü açan Muşgaralıların torunlarıyla Nevşehir'in evlatlarıyla ne de çok yakıştı şehir olmak sana. 

Bizler de bu güzîde şehrin bir evladı, bir neferi olarak Hafızlık gibi kutsal bir müessesenin talebeleri, hocaları ve gönül verenleri olarak, kalbimizin attığı, ekmeğini yedigimiz şehr-i şirin olan beldemizin, 20 Temmuz 1954 tarihindeki şehir ünvanıyla taçlandırılmasını, bu necip şehrin vefâkâr, cefakâr insanlarına kendini Nevşehirli olarak hissederek Hakk'a yürümüş, şu anda isimlerini bir bir zikredemediğimiz cümle geçmişlerimizi rahmetle anmak için, Nevşehir Şeyhü'l-Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur'an Kursu Talebeleri, Hafızları ve Kurraları olarak Hatimler okuyup dualar ettik.
Rabbimiz Allah Azze ve Celle'ye hem memleketimize hem yurdumuza hemde cümle İslam Alemi'ne yardım eylemesi, güzellikleri dâim eylemesi, yaşayan hemşehrilerimizin işlerine bereket, hanelerine muhabbet, evlatlarına hayırlı bir gelecek nasip eylemesi için niyaz edildi.
Nevşehirimizin manevi anlamda kuruluşuna katkı sağlayan Hünkar Hacı Bektaş-ı Velî Hazretlerine, Şehir olarak kurulmasında emeği olan Sadrazam Damat İbrahim Paşa'ya, hasılı İl olmamıza katkısı olan herkese duacı olundu hatimler okundu bugün.
Rabbimiz vefakar talebelerimizden razı olsun.
Rabbimiz dualarımızı kabul buyursun... 
İl olmamızın 66. yılı hayırlara vesile olsun...

Evrensel Hafızlar Derneği Nevşehir Şubesi
(EHAD Nevşehir)