İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde merkez ve ilçelerindeki okulların katılımıyla "Atmıyorum Hayata Katıyorum" ve "Temiz Okul-Temiz Enerji" projemizin açılışı Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan program ile yapıldı. Sergi açılışına; İl Müdürü Memet Polat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Solmaz, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Murat Dildöken ve Murat Saltık, şube müdürleri, sendika temsilcileri, okul müdürleri, eğitimciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından başlayan programda, İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi.

İl Müdürü Memet Polat yaptığı konuşmada;" Yaşadığımız yüzyılda pek çok alanda büyük değişim ve dönüşümlere şahit oluyor, bir yandan teknolojideki ilerlemeleri görüyor diğer yandan da iklim değişikliğine ve doğanın zarar gördüğüne tanıklık ediyoruz. Biz eğitimciler, bu değişim ve dönüşümler karşısında sevgili yavrularımızı geleceğe hazırlıklı yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bu amaçla Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan' ın eşi hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık projesinin ilimizde büyük bir seferberlik haline getirmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin çevre bilinci kazanmalarına, israf ev tasarruf konularında hassasiyetlerinin artmasına katkı sağlayacak projelere okullarımızla birlikte imza atıyoruz. Bugünde öğrencilerimizin atık malzemelerden yaptıkları ürünlerin yer aldığı, ilimize bir ilk olan 'Atmıyorum Hayata Katıyorum' sıfır atık sergimizi sizlerle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Ayrıca ' Temiz Okul ve Temiz Enerji' çatısı altındaki 'Çevre dostu bin okul' projemizle çevre, iklim değişikli ve sıfır atık alanında yürüttüğümüz çalışmalarla ilimizin geleceğinin inşasına katkı sunuyoruz. Okullarımız artık çevreyle dost, sıfır atık kültürünün yaygınlaştığı yerlere dönüşüyor. İlimizde sıfır atık kütüphanelerimizde oluşturuluyor. Geri dönüşümle ilgili çocuklarımızın yaparak ve yaşayarak öğrenebilecekleri, doğala direk etkileşim içinde olabilecekleri etkinliklere yer veriliyor. Sergimizin daha yeşil, daha temiz ve daha güvenli bir geleceğe fayda sağlayacağına inanıyorum." dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat'ın konuşmasının ardından 30 Ağustos İlkokulu öğrencilerimizin gösterileri ve Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi öğremci ve öğretmenlerimizin müzik dinletisi yer aldı. 

Program daha sonra ise " Atmıyorum Hayata Katıyorum" ve "Temiz Okul-Temiz Enerji" projesinin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Memet Polat ve protokol üyeleri sergiyi gezerek kağıt, plastik, cam vb. atık malzemelerden yapılan eşyaları incelediler. Daha sonra Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesinin resim sergisini gezdiler.

Programda Acıgöl Atatürk İlkokulu, Avanos Nazife Mustafa Ergün İlkokulu, Derinkuyu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Gülşehir Atatürk İlkokulu, Hacıbektaş Atatürk İlkokulu, Kozaklı Şenol Coşkun İlkokulu, Merkez Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu ve Ürgüp Hanife Memiş Aksoy İlkokulu sıfır atık kütüphanelerinin açılışı eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.