Nevşehir'de Büyük sınav için hazırlıklar tamam... Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi iki gün boyunca YKS’ye girecek olan öğrenciler için büyük sınav öncesi hazırlıklarını tamamladı...

Türkiye genelinde yaklaşık 2 buçuk milyon orta öğrenimini tamamlamış adayların, üniversitelere giriş için ter dökeceği Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavı için Nevşehir'de 2 gün boyunca gürültü seferberliği başlatıldı. 

Arı: "Yarınlarımız Geleceğimiz için 2 gün sessizlik..."

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, üniversiteye giriş için hafta sonu gerçekleştirilecek olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) maratonuna katılan öğrencilere başarı diledi.

Belediye Başkanı Rasim Arı yaptığı açıklamada, 15-16 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenciler ve sınav merkezleri önünde sessiz olunması için bir mesaj yayımladı.

Başkan Arı; 7’den 70’e herkes bu iki gün içerisinde sınava girecek olan gençlerimizin geleceği için üzerlerine düşen görevi yapmalı. Okul önlerinde ve çevrelerinde sınav saatlerinde yüksek sesle konuşma yapılmamalı, klakson çalınmamalı. En önemlisi trafik sıkışıklığına meydan verilmemeli ve gereksiz tartışmaya sebep olunmamalı. Gençlerimizin geleceği için Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak olan üniversite sınavı süresince, vatandaşlarımızın özellikle sınav merkezleri çevresinde sessizliğin sağlanması için azami duyarlılığı göstereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15 – 16 Haziran 2019 tarihlerinde 3 oturum  olarak düzenlenecek sınavlarda, adayların dikkatinin dağılmaması için Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleride alarma geçti. 

SINAV MERKEZİ ÇEVRESİNDE GÜRÜLTÜ TEYAKKUZU 
Kent genelinde sükûnetin sağlanması için özel olarak görevlendirilen zabıta ekipleri, sınavlardan bir gün önce Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve çevresi başta olmak üzere bölgedeki tüm sınav merkezlerinin çevresinde bulunan gürültü unsurları tespit etti. İnşaat alanları, cafeler, sesli satış yapan işletmeler ve eğlence mekânları başta olmak üzere işletmelere sınav süresi boyunca sessizliği sağlamaları yönünde uyarıda bulundu. 

VALİLİK TARAFINDAN TEDBİRLER ALINDI
15 - 16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavlarının (YKS) sağlıklı bir biçimde yapılabilmesi için Valilikçe tedbirler alındı.

15 - 16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak olan YKS sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, siz değerli sürücülerimizden de özellikle sınav bölgelerinde gereksiz korna çalmama konusunda daha duyarlı olmanızı bekliyoruz.

Hafta sonu binlerce adayın geleceğine yön vermek için ter dökeceği üniversite sınavı için Nevşehir'de gürültü alarmı verildi. Sınav merkezi çevresinde inşaat, pazaryeri başta olmak üzere işletmeleri uyaran Nevşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, sınav süresince teyakkuzda olacak. Özellikle trafik için Nevşehirlilere çağrıda bulunan Başkan Rasim Arı, “Sınav günü sessizlik günü diyoruz; tüm komşularımızı sınav saatlerinde sessizliğe davet ediyorum” dedi.

BU SAATLERE DİKKAT
İki günde toplam 3 oturumla sona erecek sınav sürecinde ekipler, adayların sınav esnasında dikkatinin dağılmaması için sessizlik kontrolü yapacak.  Sınav süresi boyunca vatandaşlardan gelen olası şikayetler, belediye zabıta telefonundan değerlendirerek anında müdahale edecek.
Ekiplerin kontrollerinin yanı sıra Nevşehirli vatandaşların, 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.15 – 12.30, 16 Haziran Pazar günü saat 10.15 – 13.15 ve 15.45 – 17.45 saatleri arasında duyarlı olmaları konusunda sosyal medya başta olmak üzere birçok mecra üzerinden uyarıda bulunuldu.