Derinkuyu Zeliha Ekmekci Anadolu İmam Hatip Lisesi 2021-2022 Eğitim -Öğretim yılında mezun olan öğrenciler için okulun konferans salonunda anlamlı bir tören düzenledi.
 

Mezuniyet törenine Belediye Başkanı Sn. Bülent Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Yücel Irmak, kurum müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. 
 

Mezuniyet programı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Murat Demirtaş, gençlere edindikleri bilgi, görgü kültürle kendi hayatlarına yön vereceklerini hem kendilerine hem çevrelerine ve vatanlarına hayırlı birer nesil olacaklarını söyledi. İmam hatip gençliğinin dünyaya Peygamber Efendimizin baktığı gibi baktığını, Allah(c.c) ‘ın emrettiği şekilde yaşayacağını belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel Irmak ise imam hatiplinin asla aklını kiraya vermeyeceğini, düşünen, tefekkür eden, okuyan, yorumlayan, analiz, sentez yapabilen bir akla sahip olduğunu hatırlattı. Gençlere güvenmek gerektiğini vurguladı. Gençlerin hayatlarındaki hedeflerine varacağından emin olduğunu ifade ederek konuşmalarını sonlandırdı.

Program protokol konuşmalarından sonra bayrak ve flama devir teslimi ile devam etti. Bu anlarda pek çok izleyicinin duygulandığı gözlendi. Dereceye giren okul birincisi Ramazan Boysan'a ,okul ikincisi Ayşenur Bedel'e ve okul üçüncüsü Ayşe Arpacı’ya plaketleri verildi.

Okul birincisi Ramazan Boysan konuşmasında “Her veda gerçek sevgiliye bir vuslattır.’’ diyerek imam hatipli olma mefkûresini her an yaşayacaklarını ve yaşatacaklarını söyleyerek okul kütüğüne ismini çaktı.

 Sonrasında öğrencilere geçici mezuniyet belgeleri ve hediyeleri  çeşitli slayt ve videolar eşliğinde verildi.
 

Mezuniyet programı, öğretmen ve öğrencilerin birlikte pasta kesimlerinin ardından kep atma töreniyle sona erdi.