23 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili 3 Şubat 2023'te sona erecek ve okullar 6 Şubat 2023 Pazartesi günü açılacak mı?

Nevşehir İl Genelinde etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 06 Şubat 2023 Pazartesi günü (yarın) tüm eğitim kurumları 1 gün süreyle tatil edildi.

Nevşehir'de yarın (6 Şubat Pazartesi) okullar tatil mi?

Nevşehir Valiliğinden henüz 6 Şubat 2023 Pazartesi günü okulların tatil olduğuna dair resmi bir açıklama gelmedi.

Şuana kadar Valilikten kar tatili açıklaması henüz gelmedi. 

Meteorolojik Uyarı paylaşımında bulunan Nevşehir Valiliği; ""İlimiz genelinde gece saatlerinden itibaren yoğun ve kuvvetli kar yağışı ile birlikte yer yer tipi şeklinde rüzgarlı havanın etkili olacağı tahmin edilmektedir. Bu sebeple; oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli olunması önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Nevşehir İl Genelinde etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 06 Şubat 2023 Pazartesi günü (yarın) tüm eğitim kurumları 1 gün süreyle tatil edildi.

Nevşehir Valiliği’nce yapılan yazılı açıklamada yer alan ifadeler şu şekilde: "Meterolojik verilere göre, ilimiz Nevşehir genelinde bugün gece saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının aralıklı şekilde devam edeceği pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı etkisini azaltmakla beraber salı günü de devam edeceği değerlendirilmektedir.

Hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla ilimiz genelinde resmi özel kreş ve anaokulları ilkokullar ortaokullar liseler mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde valimiz kararı ile 0-6 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir.

Ayrıca okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler engelli ve hamile kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyrulur...