“Vakıf; yorgunu dinlendiren misafirhane, yetimi barındıran yurt, yoksulu güldüren yuvadır.” düsturu ile hareket eden Enderûn Eğitim Vakfı Konya şubesi; Gençlik Merkezi, Kreş, Anaokulu, Öğrenci Yurdu olarak birçok alanda bir arada hizmet verecek bir konsepte sahip olan Vakıf binasının temellerini Konya’da atıyor..


Sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler, atölyeler, konferans ve seminerlerle insanlığa faydalı olmaya gayret edecek olan Enderun Eğitim Vakfı Konya Şubesi; güzel ahlak sahibi, donanımlı, idealleri olan, ufku geniş nesiller yetiştirmeyi yeni Gençlik Merkezinde de sürdürecek.

Kreş ve anaokulu vesilesiyle milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerin temellerini daha çocukken atmayı hedefleyen Vakıf, 131 kişi kapasiteli öğrenci yurdunda da aynı amaçla faaliyet gösterecek.

Gençlik Merkezi

Kafeterya, Etüt odaları, İdari Ofisler, Kitap Kafe, Çok Amaçlı Salonlar, Mutfak, Yemekhane ve Mescit bölümlerinden oluşuyor. Başak-Elmas Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BEMDER) de Gençlik Merkezi içerisinde yerini alacak.

Kreş ve Anaokulu

Kreş ve Anaokulunda 18 adet derslik, öğretmen odaları, toplantı salonu, idari ofisler, mutfak, yemekhane, valiz odaları gibi bölümler yer alıyor.

Öğrenci Yurdu

Öğrenci Yurdunda 4’er kişilik odalar, etüt salonu, konferans salonu, çamaşır odaları, valiz odaları, mutfak, yemekhane, idari ofisler, teras ve mescit gibi alanlar mevcut.

Enderun Eğitim Vakfı Konya Şubesi, besmele ile attığı inşaatın temelini “Gençliğin Yarınlarını Burada İnşaa Ediyoruz” sloganıyla nihayete erdirmeyi planlıyor.

Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkan Mustafa Aydoğdu “Tüm dostlarımızla beraber 20 Ağustos Cumartesi günü Selçuklu/Konya’da binamızın temelini atacağız. Tüm kardeşlerimizi bu özel ve anlamlı günde aramızda görmekten kıvanç duyarız .” dedi.