Sarıkamış Olayı’nın bilinmeyen yönlerini anlatan konuşmacılar katılımcıları adeta tarihin şanlı sayfalarına götürdüler.Sarıkamış Olayının bir yenilgi değil kendini feda etme destanı olduğu vurgulanırken Gülşehir Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteri izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Gülşehir MYO Müdürü Öğr.Gör.Dr.Mehtap ARACI bilimsel ve kültürel etkinliklerin devam edeceğini ifade ederek katılımcıları, Yüksekokulumuz tarafından 22.12.2012 Cumartesi Günü gerçekleştirilecek olan II.Geleneksel Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne de davet etti.

   Programın sonunda Gülşehir Kaymakamı Abdullah ÖZADALI Doç.Dr.İlyasGÖKHAN’a , Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Sebahattin BAYRAM, Prof.Dr.Salih ÇEÇEN veProf.Dr.İlhan ALBAYRAK katılımcılarabirer teşekkür belgesi sundular. 

Programa Nevşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nesimi AKTAŞ, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yrd.Yrd.Doç.Dr.Cemal ÇAĞRIBUĞA,Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Böl.Bşk.Yrd.İbrahim Ethem ÖZKAN,Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Suzan AKKUŞ,Arş.Gör.Hüseyin SARAÇ,İlçe Jandarma Komutanı Salih BULUT,Sulusaray Belediye Başkanı Sadi YALBIRDAK,Mahmat Belediye Başkanı Faruk CEYHAN, GAL. Tarih Yaşam İzcilik Kulübü Danışmanı Tayfur URGENÇ, akademisyenler,daire amirleri,okul müdürleri ve öğrenciler dinleyici olarak katıldılar.