Eğitim-İş Sendikası Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, 19-26 Aralık 1978'de Maraş'ta Alevi yurttaşlara yönelik saldırılarda yaşamını yitiren 100'ü aşkın kişinin katliamının üzerinden 41 yıl geçtiğini belirterek olaylarda hayatlarını kaybedenlere rahmet diledi.  

Demir, "Ülkemizin kanlı olaylarından biri olan bu katliamda hayatını kaybedenleri unutmadık unutmuyoruz, Maraş katliamında kadın-erkek, yaşlı, hamile, hasta, çocuk ayrımı yapılmaksızın yüzlerce yurttaşımızın ölümüne göz yumuldu. Bu vahşeti yapanları tekrar kınıyoruz. 19 Aralık’ta başlatılan, 26 Aralık 1978 tarihinde sona eren ve doğrudan Alevi yurttaşlarımızı hedef alan Maraş katliamı insanlığa karşı işlenmiştir.  İnsanlığa karşı işlenen suçlar ne affedilir ne de unutulur. Maraş’ta, inançlarından ve düşünsel yaşamları nedeniyle Alevi yurttaşlarımız katledildi.  Bir inanç hedef haline getirilerek gericilik büyütüldü ve insanlık dışı suç işlendi. Bu katliamın yapılması aylar öncesinde planlanmış ve Alevi yurttaşların evleri işaretlenerek Alevi-Sünni çatışmasına zemin hazırlanmıştır. 

Din, mezhep ve etnik kimlik farklılıkları kullanılarak olaylar kışkırtılmış ve katliamlar gerçekleştirilmişti. Asıl amaçları mezhep kışkırtıcılığı yaparak Cumhuriyet rejimini yıkmak olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. Yaşanan tüm acılar bizlere şunu göstermiştir ki her türlü gericiliğin arkasında asıl hedef laik Cumhuriyet ve devrimleri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve onun tüm ilerici kazanımlarına yöneliktir. Maraş olayının üzerinden yıllar geçse de Cumhuriyet tarihimizin en acımasız katliamlarından biri olma gerçeğini değiştirmeyecektir. Maraş katliamı demokrasiye, laikliğe ve en önemlisi de insan yaşamına saldırıdır. Bu nedenle tarihimize kara leke olarak geçen Maraş ve diğer katliamların bir daha yaşanmaması için Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti’ne, çağdaş, laik, demokratik hukuk devletine sahip çıkmalıyız. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın insanlık suçu olarak görülmesi gereken bütün katliamları lanetliyoruz ve insanlık dışı katliamları unutturmayacağımızı belirtiyoruz" ifadelerinde bulundu.