Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların 1 Mart günü yüz yüze eğitime geçmesi nedeniyle öğretmenler için aşılama süreci başladı. Bu kapsamda Nevşehir il genelindeki öğretmenlerinde aşılacağı bildirildi.

Konuya ilişkin Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

DEĞERLİ ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIM VE EĞİTİM ÇALIŞANLARI COVİD-19 AŞISI İÇİN RANDEVUMUZU ALABİLİRİZ.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, öğretmenlerle birlikte 24.02.2021 tarihinde koronavirüs aşısı oldu. Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK, öğretmenlere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapılmasıyla ilgili, Sağlık Bakanlığına 1 milyon 259 bin okul çalışanının listesini geçen haftalarda ilettiklerini söyledi.

Öğretmenlerimiz, e-Nabız Sistemi’nden, MHRS’den ya da 2023'e kısa mesaj göndererek kendilerine nasıl sıra geldiği konusunda bilgi alabilecek. Sonrasında yine istedikleri şekilde randevu sistemi oluşacak ve oraya bağlı olarak aşılarının ilk dozunu yaptırabilecekler. İkinci doz için de aynı şekilde bir uygulama söz konusu olacak.

Öğrencilere corona virüsü aşısı yapılacak mı?

Bu gelişmelerin ardından şimdi tüm gözler Öğrencilerin corona virüsü aşısının yapılıp yapılmayacağına çevrildi. Bu konuda henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı.