Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda, “Tarihte Kara Leke: Hocalı Soykırımı” konferansı gerçekleştirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Telli Korkmaz ve Gülşehir Sosyal Bilimler Yüksekokulu Öğr. Gör. Ahmet Korkmaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Gülşehir Kaymakamı Şeyma Polat, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz İpek, İlçe Jandarma Komutanı Kürşat Tıraş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatma Yıldız Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Çevik, Gülşehir İlçe Müftüsü Talat İlbahar, Nevşehir Kapadokya Havalimanı Müdürü Serdar Yılmaz, NEVÜ Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Selman Develi,  akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Azerbaycan Milli Marşı ile başlayan konferansın açış konuşmasını Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Selman Develi yaptı. Develi konuşmasında, “Bu yıl 1992 yılında tarihe kapkara bir leke olarak sürülen Hocalı Soykırımı’nın 30. yıl dönümü. Ama acısı ilk günkü gibi derin ve taze” sözlerini dile getirdi.

Öğr. Gör. Ahmet Korkmaz duygu dolu bir konuşma gerçekleştirdi. Türk tarihinden bahseden konuşmacı, topraklarımızın kolay kazanılmadığından bahsederek, “Tarihi Süreç İçerisinde Ermeni Meselesi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Azerbaycanlı konuşmacı Doç. Dr. Telli Korkmaz ise Hocalı’dan Türkiye’ye geliş sürecinde yaşadıklarını anlatarak tüm salonu duygulandırdı. Yaşadıklarının kolay olmadığı dile getiren, Korkmaz,  Hocalı şehrinin yaşadığı acı geçmişinden dolayı Azerbaycan’ın en önemli şehirlerinden biri olduğunun altını çizdi. Konuşmaların ardından Hocalı Soykırımı ile ilgili video gösterimleri yapıldı.

Konferans, konuşmacılara verilen teşekkür belgeleriyle son buldu.