Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi’nin farklı bölümlerinde Doçent ve Dr. Öğr. Üyesi kadrolarında görev yaparken, profesörlük ve doçentlik sınavlarını başarı ile tamamlayan 3 akademik personelin ataması yapıldı.

Ataması yapılan Profesör ve Doçentlere yeni unvan ve görevlerinin hayırlı olmasını dileyen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversiteyi yeni açılan bölüm ve programların yanı sıra akademik kadroyla da güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.

Aktekin, “Üniversitemizin değişik akademik birimlerinde görev yaparken gerekli yeterliliğe ve atanma kriterlerine sahip oldukları halde kadro eksikliği nedeniyle atanamayan profesör ve doçent kadroları için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başvuruda bulunmuştuk. YÖK’te başvurumuz üzerine yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonucunda kadro tahsisi taleplerimizi olumlu karşıladı.

YÖK tarafından verilen kadro dahilinde üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültemizin farklı birimlerinde Doçent ve Dr. Öğr. Üyesi kadrosunda görev yapan ve sınavları başarı ile tamamlayan 3 akademik personelimizin Profesör ve Doçentlik kadrosuna atamasını bugün itibariyle gerçekleştirdik.  

Böylelikle üniversitemiz bünyesinde yeni açtığımız ve açmayı planladığımız bölüm ve programlarımızla birlikte akademik kadromuzu da belirlediğimiz hedefler doğrultusunda güçlendirmiş olduk.  Ben şahsım ve üniversitem adına hocalarımıza bir kez daha görevlerinin hayırlı olmasıyla birlikte özverili çalışmalarının bundan sonra da artarak devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

NEVÜ’de çevrim içi olarak gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karar uyarınca atama süreciyle ilgili tüm işlemleri tamamlanan NEVÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı’na Prof. Dr. Korhan Karacaoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Mehmet Cansız ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı’na ise Doç. Dr. Hüseyin Kalemli atandı.