Nevşehir'de kendini bilmez vatandaşların çevreye verdiği zarar her geçen gün artıyor. Son olarak önceki gün Nevşehir 350 Evler Mahallesinde bulunan Mihriban Emin Günel Ortaokulu bahçesi çöp içinde bırakıldı.

Bu kadarına da "pes" dedirten görüntüler: "Bunu yapan insan olamaz!"

Akşam parka giden saygısız vatandaşlar yedikleri kilolarca çekirdeğin kabuğunu yere attı, kola ve benzeri çöpleri bölgede bırakarak parktan ayrıldı. Ertesi sabah okula gelen idareciler üzücü bir manzarayla karşılaştı. “Bir poşete çöpleri atmak çok mu zor” diyen Okul Yönetimi kendini bilmezlere tepki gösterdi.

Okulun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; "Değerli 350 Evler Mahallesi halkı; okulunuza sahip çıkın...Okulumuzun bahçesindeki sizin kullandığınız demirbaş eşyaları hor kullananları lütfen uyarın..." uyarısı yapıldı.

Ertesi gün ise karşılaşılan manzara adeta "bunu yapan insan olamaz" dedirtti. Artık pes dedirten olayda, kendini bilmez bir kaç zevatın okul bahçesindeki masa ve banklara yedikleri çiğ köftelerin çöplerini bıraktıkları gibi bir miktar çiğ köfteyide banka sıvadıkları görüldü.

Bu iğrenç manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Okul yönetimi bu kez de Okul sosyal medya hesabından; "Biz "Okulunuza sahip çıkın" dedikçe mahallemizin gençleri yanlış anlıyor galiba..." paylaşımı yapıldı.

Eğitim yuvamız başta olmak üzere çevremizi lütfen temiz tutalım.

Okul Yönetimine de, çocuklarımıza da bu çöpleri temizleyen okul çalışanına da yazık günah ...

Nevşehir bizimdir. Tertemiz bir yaşam alanı oluşması için herkesi elbirliği, gönül birliği içinde olmaya ve daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.