Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Spor Bilimleri Fakültesi’nin “2023-2024 Akademik Kurul Toplantısı” Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bülent Okan Miçooğulları ve Dr. Öğr. Üyesi M. Toprak Keskin, fakültenin akademik ve idari personeli katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin tüm birimlerinde görev yapan akademik personelinin nitelik ve nicelik açısından ortaya koyduğu ve koyacakları proje, yayın ve diğer tüm çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve kendilerini desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

Aktekin, “Üniversite olarak yeni eğitim – öğretim yılımızla birlikte belirlediğimiz hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda da fiziki yapılanma ile birlikte var olan bölüm ve programlarımızı daha da güçlendirerek belli alanlarda uzmanlaşma ve yeniden yapılandırma adına da akademik ve idari kadromuzu da güçlendirmeye devam ediyoruz.  Sizlerden beklentimiz eğitim – öğretim faaliyetlerinizin yanı sıra nitelik ve nicelik açısından önemli proje ve yayınlarda bulunmanız. Biz de üniversite yönetimi olarak sizlerin ortaya koyacağınız her türlü proje ve yayınlarınızı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Aktekin devamında “Öğrenci merkezli eğitim-öğretim sistemini benimseyen üniversite olarak ülkemizin hatta dünyanın farklı coğrafyalarından bizlere emanet edilen öğrencilerimizin eğitimleriyle birlikte kendilerinin sosyo-kültürel gelişimlerine de büyük önem veren bir üniversiteyiz. Bu kapsamda da özellikle üniversitemiz bünyesinde bulunan öğrenci kulüp ve topluluklarımız başta olmak üzere diğer tüm birimlerimizle öğrencilerimizin bilgi, birim ve tecrübelerini zenginleştirecek bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yürütüyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizi ülkesini ve milletini seven, insanlığa faydalı birer bireyler olarak yetişmeleri için onları siz değerli hocalarımıza emanet ediyoruz” diye konuştu. 

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar’ın yeni eğitim-öğretim yılına yönelik yürüttükleri çalışma ve projelere değinerek, yapılması planlanan diğer çalışmalar ve projeler hakkında bilgi vermesi ile devam eden toplantı, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in öğretim elemanlarının yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında dile getirdikleri görüş, istek ve önerilerini alması ile sona erdi.