NEVÜ Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ömer Çoban ve Dr. Gaye Deniz ile öğretim elemanlarının hazır bulunduğu toplantıda, Turizm Fakültesi’nin tüm yıl boyunca gerçekleştirdiği akademik faaliyet ve çalışmalar değerlendirilip, yeni dönemde yapılması planlanan faaliyetler görüşüldü. 

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin tek başına akademik bilgilerle donatılmasının yanında, üniversite eğitimlerinin sosyal ve kültürel etkinliklerle de desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Aktekin, “Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılımızın öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm akademik ve idari personelimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz üzere, üniversitemiz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 'Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisas Üniversiteleri’ arasına alınmasının ardından ihtisas alanlarıyla ilgili kapsamlı çalışmalar başlattık ve Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Programlarımız, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı’nın (YÖKAK) turizm alanında yetkilendirdiği tek kuruluş olan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından 2026 yılına kadar “Tam Akreditasyon” ile akredite edildi. Tam akreditasyon ile eğitim kalitemiz tescillendi. Yeni dönemde de üniversitemizin çağdaş, bilimsel ve kaliteli eğitim çizgisinden vazgeçmeden faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Diğer yandan NEVÜ olarak, şehir merkezinde bulunan ana yerleşkemiz başta olmak üzere 7 ilçe ile toplam 8 yerleşkemizde 10 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 2 yüksekokul, 19 araştırma ve uygulama merkezi ve 23 binin üzerinde öğrencimizle şehrin ve bölgenin de bizlerden beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda hızla büyüyerek gelişmeye devam ediyoruz. Tabi ki bununla birlikte alanında uzman nitelikli akademik personel sayımızı da arttırmaya büyük önem veriyoruz.

Şunu memnuniyetle de belirtmek isterim ki hep birlikte yürüttüğümüz güzel ve başarılı çalışmalarımız neticesinde üniversitemiz, 2022 YKS ile bu sene %100’lere yaklaşan dolulukla ülkemiz üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversiteler arasında bir kez daha yerini aldı. Bu hepimiz için gurur verici bir sonuç” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin toplantı sonunda, NEVÜ Turizm Fakültesi’nde ve meslekte 30 yılını dolduran Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Buyruk ve öğrenci işlerinde görev yapan Naciye Yerli’ye plaket takdim ederek, NEVÜ’ye vermiş oldukları hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Daha sonra Turizm Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelerek sohbet eden Rektör Prof. Dr. Aktekin, kendilerine yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.