İstanbul Sanayi Odası (İSO) “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014” araştırmasını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Verilere göre sanayinin zirvesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 37 milyar 501 milyon TL’lik üretimden satışı ile Tüpraş yer aldı. En büyük şirketlerin ağırlıklı olarak petrokimya, otomotiv ve demir-çelik sektörlerinden olduğu araştırmada ikinci sırayı 10 milyar 539 milyon TL’lik üretimden satışı ile Ford Otomotiv, üçüncülüğü de geçen yıl dördüncü olan Oyak-Renault aldı.

Fortune dergisinin ev sahipliğinde ve Finar/Dun & Bradstreet (D&B) A.Ş'nin katkılarıyla hazırlanan "Fortune 500" listesi, düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

KAYSERİ’DEN 16 FİRMA, NEVŞEHİR YOK...

- Samsun, Sakarya, Aksaray ve Tokat ilk kez listeye girdi

Türkiye ekonomisine tutulan güçlü bir ayna niteliği taşıdığı ifade edilen “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014” listesinde Nevşehir'den hiçbir firma yer almazken, Aksaray, Elazığ ve Sivas’tan birer firma yer aldı.

Kahramanmaraş listede 9 şirketi ile yer almayı başarırken, İSO'nun ilk 500 listesine Kayseri'den ise 16 şirket girdi.

İlk 500'de şirket sayısı en çok azalan il İstanbul olurken, Gaziantep, İzmir, Kocaeli ve Kayseri'den listeye giren il sayısında azalma yaşandı.

Ankara, Mersin, Hatay ve Antalya'dan listeye giren şirket sayılarında ise artış gerçekleşti. Ankara'da artış yaşanmasında inşaat şirketlerinin etkisi oldu. Ayrıca önceki yıl listede yer almayan Samsun, Sakarya, Aksaray ve Tokat'tan şirketler de ilk 500'de kendine yer buldu.

İlk 50'si açıklanan listenin devamının önümüzdeki ay açıklanacağı belirtildi. 

Daha önce Bu listeye girmeyi başaran İlk ve Tek Nevşehirli firma "NEV SAÇ "olmuştu...


Öte yandan, 2013 verilerine göre Türkiye'nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu sıralamasının 357. sırasında bir Nevşehir Firması olarak Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili İş Adamı Mehmet Ali Öbekli'nin yönetim kurulu Başkanlığını yürüttüğü Yüzde Yüz bir Nevşehir Kuruluşu olan "NEV SAÇ " daha önce bu listeye giren ilk ve Tek Nevşehirli firma olmuştu...

FİB  Haber Merkezi olarak Nevşehirli Değerli Hemşehrimiz Sayın Mehmet Ali Öbekli'nin sahibi olduğu NEV SAÇ METAL,geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşunda 357. sıradan 106 milyon TL 2013 yılı satış gercekleştirerek listeye giren ilk Nevşehir'li olarak, Nevşehir İş dünyasına adını altın harflerle yazdırmıştır. Başta Sayın Öbekli'yi ve tüm ekibini Başarılarından dolayı kutlluyor başarılarının devamını diliyoruruz... Daha fazla Nevşehir merkezli sanayi kuruluşunu,iş adamlarımızı bu listede görmek dileğiyle...