Nevşehir Valiliği himayelerinde fizibilite ve ön hazırlık çalışmaları yapılan "Kozaklı  Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi" kurulumu için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Karahasanlı köyünde kamu arazisi olarak kullanılan 703 bin metrekarelik arazide seracılık yapılacak. Bu projeyle Kozaklı’da açık alanda yapılan üretime göre 10 kat daha fazla üretim yapılması hedefleniyor.

Kozaklı'da Jeotermal Enerji ile Isıtmalı Tarıma Sera İhtisas OSB Kuruluyor

Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesinin Kozaklı topraklarını bereketlendireceğini ifade eden Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu yaptığı açıklamasında; " İlçemiz Karahasanlı Köyünde bulunan jeotermal kuyulara istinaden Karahasanlı köyümüze kurulması için 2019 yılı Mayıs ayında fizibilite çalışmalarına başlanan,  Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir İl Özel İdaresi, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Ziraat Odası ve Kozaklı Belediyesi ortaklığı ile yürütülen ülkemizdeki 4. Jeotermal Sera OSB olacak Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı Jeotermal Sera Organize Sanayi Bölgesinin kurulması konusunda fizibilite ve ön protokol çalışmaları tamamlanmıştır. Önümüzdeki günlerde protokol imzalanıp kurulma süreci Nevşehir Valiliği tarafından yürütülecektir. Ülkemize ve ilçemize hayırlı olsun..." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de, Kozaklı’da yapılacak Jeotermal Enerji ile Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Üretim bir ülkenin kalkınmasındaki en önemli mihenk taşıdır.” diyen Milletvekili Açıkgöz: “ (Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri) TDİOSB’ler tarım potansiyelini artıran önemli vizyon projelerimizden. Bunlardan biri de Nevşehir Kozaklı'da yapılacak.” dedi.

Milletvekili Açıkgöz, ön çalışmalarına başlanılan Jeotermal Enerji ile Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB projesi hakkında şunları söyledi; “Nevşehir ilimize bağlı Kozaklı ilçemizde jeotermal kaynakların daha çok seracılıkta değerlendirilmesi amacıyla birçok insanımızında istihdam edileceği, dev yatırımla Jeotermal Enerji İle Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili çalışmalarımız başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından tarih ve turizmin kadim kenti Nevşehir'in Jeotermal kaplıcaları ile ünlü sağlık turizm merkezi Kozaklı'da hayata geçirilecek proje, ilçemizi kısa sürede bir sera üssüne dönüştürecek, şehrimizin tarım potansiyelini artıracak. Faaliyete geçtiğinde şehrimiz tarım ihracatında önemli bir ivme yakalayacak, tüketicimiz daha uygun fiyatlı tarım ürünlerine ulaşmış olacak." dedi.