Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) tarafından işletmelere uyarıda bulunuldu. Yapılan uyarıda yıllık işletme cetveli bilgilerini tamamlamayan işletmelere bin 586 TL (1.586,00 TL) para cezası kesileceği belirtildi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) tarafından yapılan açıklamada;

Nevşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden Odamıza intikal eden yazı ile, 6948 Sayılı Sanayi Sicili Kanunu’nun 5.maddesi gereğince, Sanayi Sicil Sistemine kayıtlı Sanayi İşletmelerin, her yılın ilk dört ayı içerisinde (01 Ocak – 30 Nisan) tarihleri arasında bir önceki yıla ait Yıllık İşletme Cetvellerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Web sayfasında bulunan Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda girmeleri gerektiği ifade edilmiştir.

30 Nisan 2020 günü mesai bitimine kadar girilmesi gereken Yıllık İşletme Cetveli 4 ay süre ile uzatılmış ve son tarih olarak 31 Ağustos 2020 mesai bitimine kadar uzatılmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Web sayfasında bulunan Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden 2019 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini belirtilen tarihe kadar (31 Ağustos 2020) girmeyen işletmelere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından İdari Para Cezası (1.586,00 TL) uygulanacağı belirtilmiştir.

Üyelerimizin cezai bir mağduriyet ile karşılaşmamaları hususunda bilgilerine sunulur.