Futbol da başarı...

Şunu kabul edelim futbolda başarı yada büyüklük uluslararası arenada elde ettiğiniz başarılar ile ölçülür. Bu başarılar saha içerisinde gösterilen taktik ve teknik yetenekler ile olur. 

İngiltere premier lig, Almanya Bundesliga, İspanya La liga, bu ligler dünyanın en büyük ligleri. Bu liglerden şampiyonlar ligine, UEFA'ya giden takımlar, liglerinin kalitesini buraya taşır ve kaliteyi ortaya koyarlar. Bu liglerde futbol, kalite, mücadele, sahanın içinde. Bütün maçlar keyifli ve kora kor geçiyor.

Pazar günü Fenerbahçe-Galatasaray derbisi var. Daha derbi oynanmadan her tarafta şaibeli haberler konuşulmaya başlandı. 

Videoyu yeni gördüm. Eski hakem spor yorumcusu Ahmet Çakar mevcut federasyon başkanı ile ilgili olarak Fetullahçı Terör örgütünün gizli haberleşme programı olan Bylok kullandığı. yani FETÖ ile irtibat ve iltisakı nın bulunduğunu iddia etti ve bu durumun mantıklı bir açıklamasını yapmasını istedi. Bu çok büyük bir iddia. Türkiye futbolunun patronu durumunda bulunan Federasyon başkanının bu konuda kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapması gerekiyor. Eğer iddialar asılsız ise Ahmet Çakar hakkında suç duyurusunda bulunmalı, eğer iddialar doğruysa savcılar bu konuda soruşturma başlatılmalıdır. Bu iddialar sonuçlanıncaya kadar federasyon başkanını seçen üyeler olağanüstü toplanıp görevden  el çektirilmesini sağlamalılardır. Yoksa futbolun üzerindeki şaibe kalkmayacaktır.

Ben Galatasaray taraftarıyım ve kazanılan başarıların alnımızın akıyla kazanılması gerektiğine inananlardanım. Futbolun ve sporun şaibesiz alın teriyle kazanılması gerektiğine inanırım. Bu yaşanan olaylar futbolun üzerine gölge düşürmüştür. Süper ligin dünya ölçeğinde başarı gösterebilmesi için şaibelerden arındırlması gerekmektedir. Bunu sağlayamadığımız sürece Avrupa futbolunun gerisinde kalacağımız kesindir. İnsanların keyif aldıkları bir alan olan Türk futbolunun, şampiyonlar liginde, UEFA'da başarı gösterebilmesinin ilk şartı kimsenin kuşku ve şüphe duymayacağı bir yapıya kavuşturulmasıdır.