Anadolu irfan ve medeniyetinin temel yapı taşlarından Hacı Bektaş Veli'nin Hakk'a yürüyüşünün 751. yıl dönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, 13 Ağustos Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarında düzenleyeceği "Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri" öncesi, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran ve AK Parti İlçe Başkanı Emrah Demir ile birlikte Hacı Bektaş Veli Dergahın'da incelemelerde bulundu.

13 Ağustos Cumartesi günü Saat 19.00'da Nevşehir Hacı Bektaş Veli Müzesi'nde gerçekleştirilecek olan anma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez katılacak.
Açıkgöz, “Bu Kapı; Sevgi, Barış, Kardeşlik, Muhabbet Kapısıdır.”

Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'unda eşlik ettiği ziyarette "Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri" öncesi yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler alan AK  Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Pirimiz Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a yürüyüşünün 751. yıl dönümü anma etkinlikleri ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Hacıbektaş’ımıza teşrifleri için tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz…" dedi.

Tarih: 13 Ağustos 2022 Cumartesi
Saat: 19.00