AK Parti Genel Merkez İnsan Başkanlığınca 27 Mayıs 1960 askeri müdahalenin yıldönümü dolayısıyla hazırlanan metin 81 ilde eş zamanlı olarak açıklandı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümünde Gülbahçe önünde basın açıklaması düzenlendi.  

Basın açıklamasına, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Haluk Köybaşı, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman ve Bazı STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

AK Parti Genel Merkezi İnsan Hakları Başkanlığı tarafından hazırlanan Türk Demokrasi tarihinin en önemli şahsiyetlerinden biri olan Başbakan Adnan Menderes ve dönemin bakanları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın, 27 Mayıs darbecileri tarafından pervasız bir şekilde idam edilmelerinin 62. yıldönümü nedeniyle hazırlanan basın açıklamasını, AK Parti İnsan Hakları İl Başkanı Medet Ay, Tarık Kesekçi (Gülbahçe) parkı önünde kamuoyuna duyurdu.

Açıklamanın ardından partililer dağıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimizin desteğiyle AK PARTİ olarak vesayeti ortadan kaldırdık!Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs darbesinin 62’inci yıldönümünde Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmetle anıyoruz." dedi.