Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine gelişinin 101.nci yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine gelişinin 101.yıl dönümü etkinliklerine katıldı.

Kutlamalar, Hacıbektaş Belediyesi önünde bulunan Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı ve Lise öğrencisi tarafından Vali Sezer Becel’e Türk Bayrağı takdim edildi. Devam eden programda, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Cumhuriyet meydanında yapılan törenin ardından Atatürk evindeki "Atatürk sergisi" ziyaret edildi.

Buradaki programın ardından Vali Becel, Milletvekili Menekşe ve katılımcılar, Atatürk’ün bir gece konakladığı “Atatürk Evi”ni ziyaret etti.

Daha sonra Hacıbektaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu'nun bizzat destekleriyle kurulan ve Hacıbektaşlı kadınlarımızın emekleriyle ortaya çıkardıkları ürünlerin sergilendiği Kadıncık Ana Kooperatifi’ni ziyaret ederek kooperatif çalışmaları hakkında bilgiler alıp istişarelerde bulundular.

Nevşehir sevdalısı İş İnsanı Muzaffer Leblebici, burada  üretilen ürünlerin pazarlaması için Kooperatif bünyesinde kullanılmak üzere kendilerine Paketleme cihazı hediye etti.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; "Nevşehir Valiliğimiz tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hacıbektaş ilçemize gelişinin 101. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen programa Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel ve protokolümüz ile birlikte katılım sağlayarak program sonrası Atatürk Evi Müzesini ziyaret ettik ve ardından elleri dert görmeyesi kadınlarımızın Hacıbektaş ilçemizde Valiliğimiz tarafından kurulan Kadıncık Ana Kadın girişim ve üretim kooperatifini ziyareti ettik. Ziyaretlerimizde bizlere eşlik eden İş İnsanımız Muzaffer Leblebici’ye Kadınlarımızın oluşturduğu kooperatife vermiş olduğu destek ve katkılardan dolayı şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum." dedi.

Vali İnci Sezer Becel, programın hazırlanıp, sunulmasında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'nin katıldığı etkinliğe; Hacıbektaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, İlçe daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.