Nevşehir'in Avanos ilçesinde kontrollü normalleşme dönemine geçilmesinin ardından Dinamik Denetim Modeli kapsamında Korona virüs denetimleri gerçekleştirildi.

Avanos ilçesinde 300 kişiyle korona denetimi yapıldı.

Avanos Kaymakamlığı, korona virüs salgın hastalığına karşı her alanda verilen etkin mücadelede, uyulması gereken bütün tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla üstüne düşen çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Avanos Belediyesi, Polis, Jandarma, Resmi Dairelerden görevlilerle, Nevşehir Avanos Genç Kızılay Gönüllülerin oluşturduğu 300 kişilik ekip, bugün gün boyu Avanos ilçe merkezi, köyleri ve kasabalarında denetim yaptı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen "Dinamik Denetim Süreci" kapsamında Avanos Kaymakamı Olgun Öner koordinesinde, yürütülen çalışmada, ilçe genelinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, maske mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulundu ve normalleşme kararları ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

Gerçekleştirilen denetimlerin ardından açıklamada bulunan Avanos Kaymakamı Olgun Öner, kontrollü normalleşme sürecinde yediden yetmişe herkesin dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.

"Bu günleri gayretle ve kurallar uyarak geçirmemiz lazım" 

Avanoslu vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz diyen Kaymakam Öner, "Tüm Avanoslu hemşerilerimizden ricamız özellikle bunu istiyorum lütfen maske kullanmayı ihmal etmeyelim, sosyal mesafe kuralına uyalım. Bizler sürekli sahalardayız bundan sonra ki süreç tamamen yoğun ve yaygın bir denetim süreci olacak kimseyi üzmek istemiyoruz ama lütfen sizlerde bizleri üzmeyin hep beraber virüs ile mücadelemizde devam edeceğiz” diye konuştu.