Koronavirüs salgını, asırlardır süregelen bayram geleneklerini de maalesef sekteye uğratıyor. Yine salgın nedeniyle, Kurbanlık satışlarında geçtiğimiz bayrama oranla ekonomik durumun da etkisiyle ciddi düşüş gözlemlendi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar alışveriş yapmak için adeta caddeye akın etti. Nevşehir il genelinde çarşı pazarda ki hareketlilik gözlerden kaçmazken, koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlarımızın genelde duyarsızlığı tedirgin etti.

Bayram Bizim Neyimize ! ...

Araç ve yaya yoğunluğunun yaşandığı Atatürk Bulvarında vatandaşlar bayram öncesi alışveriş yapmaya çalıştı. Bayram günlerinin vazgeçilmezi olan şekerlemeler de tezgahlarda yerini aldı. Bazı duyarlı Vatandaşlar bir taraftan koronavirüsten maske ve sosyal mesafe kuralları ile korunmaya çalışırken diğer taraftan da alışveriş yaptı. Maalesef bazı vatandaşların ise maskesiz oluşları sosyal mesafeye dikkat etmedikleri gözlerden kaçmadı.

LÜTFEN... Nevşehir'de vatandaşlarımızı korona virüs salgınına karşı daha tedbirli ve duyarlı olmaları konusunda uyarıyoruz.

MASKE+Mesafe+HİJYEN

Bu üç kural hayati zorurnlulukta.

Lütfen uyarılara uyalım. Kendimizi ve sevdiklerimizi riske atmayalım

M A S K E  +  M E S A F E  + H  İ  J  Y  E  N

17-06-2020