Son günlerde Ankara kulisleri valiler kararnamesini konuşuyor. 

Bürokraside bugünlerde en çok merak edilen konulardan biri Valiler Kararnamesi. İddialara göre kararname hazırlandı ve üzerinde son rötuşlar yapılıyor. İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan valiler kararnamesi taslağına bölge illerinde görev yapan çok sayıda vali yardımcısı ve kaymakamın da dahil edildiği kaydedildi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın son düzenlemelerini yaptığı değişiklik taslağının içine bölge illerinde görev yapan çok sayıda valiyardımcısı, kaymakam ve emniyet müdürünün de içinde bulunduğu bürokratların dahil edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve ülke gündeminde yaşanan olağanüstü gelişmelerden ötürü bir kaçkez ertelenmek zorunda kalınan aliler kış kararnamesi son aşamaya gelindi.

Söz konusu kararname kapsamında 30'a aşkın valinin yeni görev yerinin değişeceği öğrenilirken, taslakta doğu illerinde görev yapan bazı valilerin batıya, batıda görev yapan bazı valilerin ise doğuya kaydırılmasının planlandığı belirtildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun onay vermesinin ardından resmi hale getirilecek valiler kararnamesi, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldıktan sonra son onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.


Valiler Kararnamesi Çıkıyor. Nevşehir Valisi'de Var mı?.

Önümüzde ki hafta içinde Valiler Kararnamesinin çıkacağı siyasi kulislerde konuşulurken, Nevşehir Valisi'nin bu kararname ile başka bir şehre atamasının yapılması bekleniyor. 

Kaç tane valinin yer değiştireceği ve Nevşehir Valisi'nin isminin kararnamede ismi yer alırsa, Nevşehir'e kimin geleceği ise merak konusu...

Öte yandan çıkacak Valiler kararnamesi ile birlikte ilimiz Nevşehir'e bağlı Gülşehir İlçe Kaymakamı Murat Ertekin, Ürgüp İlçe Kaymakamı Alper Balcı , Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru , Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu'nun da atamasının yapılması bekleniyor.

Muhtemelen Önümüzde ki hafta içinde Valiler Kararnamesinin yayımlanması ile bütün bu sorular yanıt bulacak. 

22 Mayıs 2016 tarihinde görevde kalması halinde Nevşehir Valiliği görevindeki 3 yılına girmesi beklenen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ın önümüzdeki günlerde çıkması beklenen Valililer Kararnamesi ile başka bir ile atanacağı konuşuluyor.


Nevşehir’de son dönemlerde görev yapan Valilerin büyük bir bölümünün olduğu gibi merkeze alınması beklenmeyen Vali Ceylan, İlimizde ilk Valilik deneyimini yaşadı. İstanbul Sultanbeyli Kaymakamı iken Nevşehir Valiliğine atanan Vali Ceylan’ın durumunun en geç bir araya kadar belli olması bekleniyor. 17 Ocak 1965 yılında Balıkesir Sındırgı ilçesi Armutlu köyünde doğdu. İlkokulu Armutlu köyünde, orta ve lise tahsilini Sındırgı ilçesinde tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde 1987 yılında tamamladı. 25 Ekim 1989 tarihinde Kars Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Adaylık döneminde 1 yıl süre ile İngiltere'de bulundu. Ayrıca 1991-1992 yılları arasında 11 ay süre ile Afyon-Bayat Kaymakam Vekilliğinde bulundu. 13 Mart 1993 tarihinde Ordu-Gölköy Kaymakamlığına atandı. Daha sonra sırası ile Muş-Malazgirt Kaymakamlığı, Batman Vali yardımcılığı, Kırşehir-Çiçekdağı Kaymakamlığı, Uşak-Eşme Kaymakamlığı ve Sapanca Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. İstanbul İli Sultanbeyli Kaymakamı iken, Bakanlar Kurulunun 03 Mayıs 2013 tarihli Kararı ile Nevşehir Valiliğine atanan Vali Mehmet Ceylan 22 Mayıs 2013 tarihinde Nevşehir Valiliği görevine başlamıştı.