23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yılı Avanos’ta  düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Avanos’ta sabah  saat 10.00 Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına İlçe  Eğitim Müdür Veli SAĞIR çelenk sunumuyla başlayan  kutlama programı, Avanos Belediyesi Amfi Tiyatroda devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Avanos Amfi Tiyatro düzenlenen programla kutlandı.

Programa Kaymakamı Olgun Öner ve eşi Gülcihan Öner hanımefendi, Kaymakam Refiki Zeliha Uz, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş ve eşi Funda İbaş, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Tokgöz , Avanos İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı İsmail Horzum, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Sağır, Ak Parti Avanos İlçe Başkanı Fatma Parmaksız, CHP Avanos İlçe Başkanı Gülay Tüysüz Demirtaz,  İYİ Parti İlçe Başkanı Gökçen Aker, Avanos MHP İlçe Başkanı Murat Öztürk, Avanos  Nüfus Müdürü Ayten Toğuşlu ,Tapu Müd v. Yunus Kara, Avanos İlçe Malmüdürü Erdoğan Başkan, İlçe Tarım Müdürü Bülent Çiftci, Avanos Sağlık Müdürü Dr. Özge Süslü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kerem Yılmaz, Avanos Sosyal Dayanışma Vakfı Müdürü Burcu Peksarı, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Karabacak, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarımız katıldı.

Törende Kaymakamı Olgun Öner ve Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş ile birlikte öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın bayramı kutladı. Sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Avanos Şehit Polis Halil Gün Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nevzat Toğuşlu tarafından günün anlam ve önemini belirtilen konuşma yapıldı.

Sonrasında öğrencilerimiz tarafından “Hürriyet Bayramımız”, “23 Nisan” adlı şiirler okundu. Kapadokya Anaokulu öğrencileri tarafından “Ront” gösterisi yapıldı. Yine diğer okullardaki öğrencilerimiz tarafından yöresel folklor, koro ve jimnastik gösterileri düzenlenerek, müzik dinletisi ve oratorya gösterisi yapıldı.

Cumhuriyet İlkokulu Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü Öğrencilerinin “işaret dili ile şarkı” gösterisi ile devam eden kutlamalar, İl genelinde düzenlenen müsabakalar ile Kaymakamlığımız Düşyeri Avanos projesi kapsamında düzenlenen 23 Nisan Akıl ve Zeka Oyunları İlçe turnuvasında dereceye giren öğrencilerimize Kaymakamımız Sayın Olgun ÖNER ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin vermesi son buldu.

Haber/FOTO: Kemal ÇELİK