İşte Nevşehirli emekli duayen gazetecilerden Şahin Tekgündüz'den Nevşehir'de çıkan ilk gazetesi Demokrat Nevşehir gazetesindeki tarihi anekdotları ile yazısı ve düşünceleri;

1954 yılında Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi Genel Başkanı ünlü politikacı Osman Bölükbaşı'nın Kırşehir'de seçimleri kazanması üzerine iktidardaki Demokrat Parti Kırşehir'i vilayetlikten kazalığa düşürmüş, yüksek o aldığı Nevşehir'i vilayet yapmıştı.

24 Temmuz günü vilayetliği kesinleşen Nevşehir'de, benim ve arkadaşlarımın da desteği ile Demokrat Nevşehir adlı haftalık bir gazete yayımlanmaya başladı. Bir süre o gazetenin başyazarlığını da ben yapmıştım.

İşte o gazetelerden ulaşabildiğim bir sayı...

20 Temmuz 1954. Nevşehir'in vilayet olduğu gün, şenliklerle kutlanıyor. Kutlama etkinliklerinin düzenleyicisiyim. O gün vilayet konağı hâline gelen hükümet konağının bitişiğindeki şehir parkının girişine astığımız ışıklı "HOŞ GELDİNİZ" panosunun altındayız.

Şahin Tekgündüz; "Fotoğrafta sol baştaki ben, yanımdaki Yılmaz Özyürek, şapkasını eline almış olan orta yaşlı zat ticaret ögretmenimiz Lütfi Ertek, önde sağda koyu renk giysili Rüstem Esensoy, en sağdaki de Ayhan Gökalp. Lütfi Bey'le Rüstem'in arasındaki arkadaşın adı Sevimli ama soyadını anımsayamadım, en üstteki sırada da Sevimli'nin hemen üstünde Ünlü Gülen...