Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Nevşehir İl Başkanı Musa Şevik, Nevşehir Ülkü Ocaklarının yaptığı faaliyetler hakkında Genel Başkan Yıldırım'a bilgi verdi.

Genel Başkan Yıldırım, "Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi'nin teşrifleriyle 18 Eylül'de gerçekleşecek olan “2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı Kayseri açık hava toplantımız öncesi bölge ziyaretlerimiz kapsamında, Nevşehir'de ülküdaşlarımızla istişarelerde bulunduk. Ülkü Ocakları ziyaretinin ardından Hacıbektaş ilçesinde bulunan Hacı Bektaşi Veli Hazretleri'nin türbesini ziyaret etti.

“Eline, Beline, Diline Sahip Çık”

Nevşehir ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım; "Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığımızı ziyaret ederek, ülküdaşlarımızla bir araya geldik. Yeni dönem faaliyetlerimiz ve Türk gençliğinin başarı yolları üzerine sohbette bulunduk. Ardından Hacı Bektaşi Veli Yüzyıllar önce; vatanına, milletine, Türkçe'ne sahip çık nasihatinde bulunan Hacı Bektaşi Veli Hazretleri'nin türbesini ziyaret ettik." dedi.

Ülkücü Hareketin, aziz Türk milleti ve onun aydınlık geleceğinin biricik teminatı olan Türk gençliği için gece gündüz çalışmaktan bir an olsun geri durmayacağını belirten Genel Başkan Yıldırım, Ülkü Ocaklarının hayata dokunan projelerle Türk gençliğinin hizmetinde olduğunu söyledi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Nevşehir İl Başkanı Musa Şevik'te, "Bugün evimiz obamız otağımızda Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım'ı ağırladık.  Genel başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım ile birlikte Hacıbektaş ilçemizi ziyaret ettik, ardından ocağımızı ziyaret edip teşkilatımızla sohbet etti. Kendilerine ilimizi ocağımızı onurlandıran ziyaretleri için şahsım ve teşkilatım adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Hacı Bektaş Veli Türbesi (Nevşehir)

12. yüzyılda “Eline, Beline, Diline Sahip Çık” diyen Hacı Bektaşi Veli Hazretleri'nin türbesindeyiz. El demek vatan demek, bel demek soy-millet demek, dil demek lisan-Türkçe demektir. Hacı Bektaşi Veli, yüzyıllar önce vatanına, milletine, Türkçe'ne sahip çık demiştir. 12. yüzyılda Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaşi Veli ocağında tutuşan bu ateş, bugün Ülkü Ocaklarında yanmaya devam ediyor. Biz bu emanetlerin ve bu sorumluluğun bilinciyle gelecek nesilleri yetiştirmeye devam edeceğiz.