Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yakatarla ile Terlemez Köyü arasında buğday ekili alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Edinilen bilgilere göre, bugün öğleden sonra  Yakatarla ile Terlemez Köyü arasında bir tarlada çıkan ekin yangınında, 20 dönümlük ekili alan yandı.

Edinilen bilgiye göre, Terlemez Köyü girişinde bulunan buğday ekili tarlada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, Gülşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri ve köylüler kürek ve traktörleriyle müdahale etti. Diğer ekili arazilere sıçramadan kontrol altına alınan yangında, 20 dönümlük buğday tarlası yanarak kül oldu.

Anız yangını uyarısı...

Öte yandan hasattan sonra çiftçilerin emeklerinin ziyan olmaması için anız yakımı ile birlikte başlayan ekin, bağ, bahçe ve diğer ürünlerin yanmasına, orman arazilerinin azalmasına ve orman yangılarına sebep olduğunu söyleyen yetkililer, bu nedenle sonuçların daha vahim durumlara gelmemesi için çiftçilerin anız  yakmamaları, vatandaşların ise bu aylarda daha duyarlı olarak sigara izmaritlerini doğaya atmamaları gerektiğini ifade ettiler.