Usta oyuncunun Ürgüp'te kaldığı oteldeki sanatçı dostları ve set ekibinden çalışma arkadaşları göz yaşları içerisinde uğurladı.

Dün gece geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Sanatçı Haldun Boysan'ı Maria ve Mustafa dizisinin çekimleri için Ürgüp'te bulunan dostları uğurladı.

Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı "Tombalacı" karakteriyle tanınan sanatçı Haldun Boysan'ın cenazesi Ürgüp Belediyesi morgunda yıkanarak kefenlendi.

Ardından Ürgüp'teki "Maria ve Mustafa" dizisinin set ekibinin bulunduğu Dinler Otele gelen Boysan'ın cenazesi, set çalışanları ve dizi oyuncularının göz yaşları arasında dualarla helallik alınarak uğurlandı... 

Uğurlama törenine katılan KAPTİD Başkanı Yakup Dinler; "Çok değerli Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Haldun Boysan'a son görevimizi yerine getirdik. Mekanı cennet olsun, ruhu şad olsun. Tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.Mekanın cennet olsun " dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'te, "İlçemizde çekimlerinin yapıldığı Maria ve Mustafat dizisinde rol alan Türk tiyatromuzun değerli sanatçılarından Haldun Boysan’ın kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim." dedi.

Usta oyuncu Haldun Boysan'ın cenazesi Ankara Karşıyaka mezarlığında defnedilecek.