Nevşehir merkez Cevherdudayev Mahallesinden MHP Teşkilatının ileri gelenlerinden Hasan Hüseyin Kanbur, Koronavirus salgını sebebi ile vefat etti. Hayatını kaybeden merhum Kanbur'un cenaze namazında, koronavirüs tedbirleri kapsamında aralıklarla saf tutuldu. Cenazesi Kaymaklı beldesinde korona virüs tedbirleri altında defnedildi. 

Cenaze törenine katılan Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç; "Öncelikle değerli büyüğümüz Hasan Hüseyin Kanbur abimize Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hiç bir vatandaşımızı ,abimizi, kardeşimizi Hasan Hüseyin abimiz gibi defnetmek istemiyoruz. Lütfen hijyen, mesafe, maske kurallarına uyalım. Kalabalık ortamlardan uzak duralım. Bu virüs illetinin hafife alınacak bir tarafı yok maalesef!! Sayımız artıyor ne yazıkki..." sözleriyle vatandaşları koronavirüs tedbirleri konusunda uyardı.

Öte yandan yine koronavirüs tedbirleri kapsamında taziye ziyareti sadece telefon ile yapılacak.

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak Değerli büyüğümüz Hasan Hüseyin Kanbur'a Allah’tan Rahmet Kederli ailesine ve sevenlerine Başsağlığı dileriz. 

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 
“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kul*ları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.