Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Muzaffer Leblebici, 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak “Sağlık çalışanları, insanlığa hizmet ederek kutsal bir görevi yerine getirmektedir.” dedi.

14 Mart 1827’de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulduğunu ve o günün "Tıp Bayramı" olarak kutlandığını hatırlatan Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Muzaffer Leblebici, Türkiye’nin artık sağlık kurum ve kuruluşları ile bir sağlık ülkesi olduğunu söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Muzaffer Leblebici "1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi şeklinde başlayan Tıp Bayramı, 1976 tarihinden itibaren 14 Mart'ı da içine alarak Tıp Haftası olarak kutlanmaktadır. Karşılaştıkları türlü güçlüklere rağmen, sağlık sorunlarının çözümüne yönelik gösterdiği olağanüstü gayretle mesleklerini icra eden sağlık çalışanları, insanlığa hizmet ederek kutsal bir görevi yerine getirmektedir Bir toplumun varlığı, gelişmesi, ilerlemesi insanların sağlıklı yaşam sürmeleri ile mümkündür. Sağlıklı birey gelişime ortak olur, kalkınmaya ve ilerlemeye katkı sağlar. Sağlık, öncelikli olarak bir yaşam hakkıdır. Bu hakkımızı kollayan, canımızı emanet alan insanlığa nitelikli yaşam sunma ilkesiyle zor koşullarda fedakârca hizmet veren sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlarım. Ayrıca bu gün vesilesiyle tüm sağlık çalışanlarına bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım." ifadelerini kullandı.