Önce gelin yaşanan bu büyük sıkıntıyı bir hatırlayalım:

Nevşehir'de Zübeyde Hanım Caddesinden (2000 Evler istikametinden) N. Fazıl Kısakürek Bulvarına (Çevre yoluna) çıkan bağlantı yolu yanında geçtiğimiz günlerde başlatılarak, devam eden inşaatın durumu buradan gelip geçen tüm vatandaşları ve sürücüleri tedirgin ediyor.

Bu noktadaki yaya kaldırımı ve taşıt yolunun emniyet şeridi ile şantiye alanı içine katılarak bariyerle çevrilmesi karşısında Özellikle, Yayalar taşıt yolundan kelle koltukta geçmek zorunda kalıyorlar.

Gerek sürücüler gerekse yayalar için büyük tehlike arz eden ve görüntüsüyle akıllara zarar ilerleyen bu inşaat sahasını görenler gözlerine inanamıyor.

www.fibhaber.com Watsapp İhbar Hattına yada Haber Merkezimize gelen çok sayıda  ihbar sonrası bu konuyu haberlerimize taşımayı uygun gördük...!
FİB Haber merkezimize telefonla ulaşan İhbarcı Vatandaşlarımızdan biri, bu bahse konu yerde seyir halinde iken az kalsın kaza yapacaktım. Allah aşkınıza Bu ilde bu yanlışı gören bir İl Trafik Komisyonu yok mu? Bu ilde bir şehir plancısı yok mu? Bu ilde Yapı denetimi yok mu? Bu ilde Belediye yok mu? Bu ilde yetkili bir kişi yada kurum yok mu? diyerek tepkisini dile getirdi. 

Başka bir vatandaşımız da, 2000 Evler istikametinden Çevre yolu Gülşehir-Acıgöl istikametine her gün yüzlerce araç gidiyor. Bunların önemli bir kısmı da otobüs, kamyon, tır gibi ağır vasıtalar.. Aynı güzergahtan yine her gün yüzlerce yaya gidiş geliş yapıyor. Böylesine riskli ve tehlikeli bir noktada yayaların hayatını hiçe sayarak şantiye alanı oluşturulmasına pes diyorum. Bu hataya kim dur diyecek... ? 

Buradaki sorunun kaynağı Karayolları mı, Belediye mi, yoksa arsa sahipleri - müteahhit mi? 

İşte en yetkili ağızdan bu sorunun cevabı: "Kusur Karayollarında..."

​Ne olacak bu yolun hali? Buradaki sorunun kaynağı Karayolları mı, Belediye mi, yoksa arsa sahipleri- müteahhit mi? İşte Bu sorunun cevabını Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, FİB Haber Merkezimize açıkladı. 

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında; "Öncelikle Burası imarlı arsa ve bu yol Karayolları ağında bulunuyor. Malum bu yol zamanında yapılırken virajin daha rahat dönülebilmesi için, yol imarlı arsa sahibi vatandaşın arsasının içinden geçirilmiş. Yani tamamen Karayollarının insiyatifinde geçmişte böyle bir hata yapılmış. Biz en son Bayramdan önce Nevşehir Belediyesi olarak Karayolları ile gerekli yazışmaları yaptık. Karayolları tarafından bütün şehrin yollarında sıcak asfaltlama çalışması yapılacak. Kısa bir süre sonra başlatılacak olan sıcak asfalt çalışmasına ilk buradan başlanarak, bahse konu olan yol bir metre dışarıdan yapılarak bu hata düzeltilecek. Nevşehir Belediyemiz konunun takipçisi olup mağduriyet yaşanmaması adına gerekli çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

Şimdi inşaat çalışmaları devam ede dursun vatandaşlar, bu yolun düzeltilmesi için biran önce Sıcak asfalt çalışmalarının başlamasını bekliyor.