Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında denetimli serbestlik müdürlüklerinde bulunan kamuya yararlı bir işte çalıştırılma yaptırımına hükmedilen yükümlülerin ağaçlandırma faaliyetlerine katılarak topluma yeniden kazandırılması, ülkemizin ağaçlandırılması ve erozyon kontrolü çalışmalarına katkıda bulunulması, “Adalet Ormanları” kurulması, ağaç dikim ve bakım çalışmalarına destek olunması amacıyla 25 Eylül 2019 tarihinde ikili işbirliği protokolü imzalanmıştır.

İmzalanan ikili işbirliği protokolü kapsamında Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül”ün adliyeye yolu düşen her vatandaşa fidan dağıtımı yapılacağını belirtmesi üzerine Nevşehir adliyesinde fidan dağıtıma başlanıldı. Nevşehir Adliye Sarayında Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce kurulan standatta çam, meşe, sedir türlerinde 1.000 adet fidan dağıtımı yapıldı.

31 Ekim 2019 Perşembe günü yapılan etkinliğe Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı A.Kürşat ŞAHİN, Nevşehir Baro Başkanı Av.Necmi ÖNCÜL, Cumhuriyet Savcısı Engin DEMİRCİ, Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh KAPLAN, Orman İşletme Müdürü Aykut SATIRLI, adliye, baro ve kurum personelleri ile vatandaşlar katıldılar.