Nevşehir merkez ilçeye bağlı Alacaşar köyünde geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde evlere yakın bir yerde bulunan kaya kütleleri büyük bir gürültü ile koparak yuvarlanmıştı. Geceyi ayakta geçiren vatandaşlar diken üstünde yetkililerden yardım beklediler. Ama şimdiye kadar ne arayan ne soran nede bir ilgilenen olmadı.

Kopan kayalar, Alacaşar köyünün kabusu oldu

Alacaşar köyünde tonlarca ağırlığındaki dev kaya parçası deprem etkisi yaşattı. Büyük bir şans eseri kaya parçası can kaybına neden olmadı. Ama kaya parçasında hareketlilik hala devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Alacaşar köyünde geçtiğimiz günlerde  gece saatlerinde yaşanan olayda Yahya Karakaya ve Uğur Şahin’e ait evlerin hemen arka tarafında bulunan kayalık alanlarda tonlarca ağırlığındaki kütleli kaya parçaları koparak yuvarlanmaya başladı. Çıkan büyük gürültü sonrası yataklarından dışarı fırlayan vatandaşlar, dağdan kopan dev kaya kütlesiyle karşılaştılar. Köylüler, büyük bir tehlike atlatmanın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadılar. Kaya tehdidi yüzünden rahat uyku uyuyamayan köy sakini vatandaşlarımız, yetkilileri göreve davet ettiler.

Kaya tabakasında yer yer çatlakların oluşması büyük tehlike arz ediyorken o günden bugüne hiçbir yetkiliden tek bir ses çıkmadı. 

Nevşehir AFAD'ı göreve davet ediyoruz.

En son bugün tekrar FİB Haber Merkezine yaşadıkları kabusu ve korkuyu dile getiren mağdur vatandaşlar; "Merhabalar iyi günler. Alacaşar köyündeki kaya kopması hakkında haber yapmıştınız. Kopan kaya kütlesinin yanındaki evde oturuyorum. Kayalardan hala sesler geliyor, sanırım mağarada hala kaya kopması devam ediyor. Çok fazla ses geliyor. Hepimiz çok tedirginiz, önlem alınmazsa can ve mal kaybı olacak. Yarın Valiliğe dilekçe vereceğiz. Ancak dilekçe işleme konulana kadar bir tehlike oluşmasından korkuyoruz. Çok geç olmadan sesimizi duyurmak istiyoruz. Umarım çok geç olmadan bir önlem alınabilir. Gerekli mevkilere sesimizi duyurmamıza yardımcı olabilirseniz çok seviniriz."

Alacaşar köyü sakinleri yetkililerden kayaların bir şekilde kırılarak tehlikenin önüne geçilmesini istiyor.