Nevşehir'de 41 Şahsa Adli İşlem Yapıldı, 5 Uyuşturucu Taciri Tutuklandı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;  Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ilimizde uyuşturucuya yönelik son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda;

“Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak” suçlarından meydana gelen 24 olayda 34 şahsa adli işlem başlatılmış, 9,41 gr. kubar esrar, 32,94 gr. metamfetamin ve 7 adet sentetik ecza (Neurica) hap maddeleri ele geçirilmiş, işlem yapılan 34 şahıs yapılan işlemlerinin ardından salıverilmiştir.

“Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçlarından meydana gelen 3 olayda 7 şüpheli şahsa adli işlem başlatılmış, 3,11 gr kubar esrar, 1,67 gr plaka esrar, 97,46 gr. metamfetamin, ve 2 adet sentetik ecza (Lyrica) hap maddeleri ele geçirilmiştir.

Haklarında Uyuşturucu/Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Suçu ile işlem yapılan 7 şahıstan 2’ si Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılarak 5 şahıs tutuklanmıştır.

Uyuşturucu ile Mücadeleye Devam !!!

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 26.06.2022 günü uyuşturucu ile mücadeleye yönelik çalışmasında; iki şahsın üst arama ve ikamet aramasında yapılan aramada;

            ­* 2 ayrı parça halinde 6,69 gr. Metamfetamin

            *1 adet hassas terazi

       *1 parça halinde 37,86 gr. metamfetamin olmak üzere toplamda 44,55 gr. METAMFETAMİN maddesi ele geçirilmiş; Cumhuriyet Savcısından alınan talimatlar doğrultusunda şahıslar hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak veya Sağlamak suçundan adli işlem başlatılmış; şahıslardan biri Adli Kontrol Şartıyla Serbest bırakılmış, 1 şahıs da tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.