Nevşehir'de hafta sonu kısıtlaması bu akşam başlıyor! Hafta sonu kısıtlama nasıl olacak? 

Sağlık Bakanlığı verilerine göre hazırlanan risk haritasında kırmızı renk ile 'çok yüksek riskli' iller arasında bulunan Nevşehir il genelinde; 56 saatlik hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam 21.00'de başladı.

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında, Türkiye genelinde 5 Nisan Pazartesi saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam saat 21.00'de başladı.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu akşam 21:00'de başlayıp, Pazartesi sabah 05:00'e kadar kesintisiz olarak devam edecek. Çoğu vatandaş ise cumartesi ve pazar gününü kapsayan yasakların tam olarak neler olduğunu merak ediyor. 

Nevşehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca;  Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında ilimizde, Hafta sonu, Cuma günü saat 21:00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05:00’de bitecek şekilde uygulanmasına,

Yukarıda belirtilen şekilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında İçişleri Bakanlığımızın 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Genelge’si ile belirlenen “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde” yer alan istisna/muafiyetler (sonraki Genelgelerle yapılan eklemeler dahil şekilde) ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilmesine,

Yeme - içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokalleri, kıraathane, çay bahçesi gibi işyerlerinde tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve/veya Pazar günleri 10:00 – 20:00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verilebilmesine, 

Ayrıca hafta sonu (3-4 Nisan 2021) uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Cumartesi ve/veya Pazar günleri için daha önceden tarih almış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlere katılacaklar (katılımcı sınırlamasına uygun olmak kaydıyla) için muafiyet uygulanmasına karar verildi.

Vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde (cumartesi-pazar), ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuru yemişçi, çiçekçi ve fırın ya da ekmek satış bayilerine yürüyerek gidip gelebilecek.

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.