Ramazan ayının habercisi kabul edilen Beraat Kandili, Nevşehir il genelinde huşu içinde idrak edildi. Af ve mağfiret için ellerini semaya kaldıran Müminler geçmiş günahlarının af edilmesi için Allah'a yalvardı.

Nevşehir'de Ramazan ayının müjdecisi Berat kandili kutlamalarından birisi de Bahçelievler Hacı Hüseyin Yüncü Camii'nde idrak edildi. Mübarek gece için düzenlenen organizasyonda İmam Baki Öncel ve Mevlid ekibinin Mevlid-i Şerif'ten bahirler ve ilahilerin okundu. Proğramda, koronavirüs tedbirleri kapsamında hijyen ve mesafe maske kurallarına uyulduğu görüldü.

Daha önce hazırlanan hatimlerin duası, tevhid ve salavatların bağışları yapıldı. Hacet Namazı, Yasin-i Şerif ve Mübin duaları yapılıp günün anlam ve öneminden bahsedildi.

Üç katlı olan camiinin üst katını bayanlar ve alt kat ve orta katını ise çocuklar ve erkekler Berat kandili proğramına yoğun ilgi gösterdiler. Günahların affı ve kulların temize çıkarılması anlamına gelen Berat Kandili'ni fırsat bilen Müminler camiide uzun uzun dua etti. Geçmiş günahlarının af edilmesini isteyen Müslümanlar ellerini semaya kaldırıp Yaradan'a yalvardı.

Proğram sonunda cami cemaati, İmam Baki Öncel'e bu tür proğramları şevkle yapmasından dolayı memnuniyet ve teşekkürlerini ifade ettiler.